Вести

РХМЗ упозорава на опасност од високе дневне температуре

РХМЗ упозорава на опасност од високе дневне температуре

Републички хидрометеоролошки завод прогласио је наранџасти метеоаларм на подручју читаве Србије, укључујући и Тимочку крајину.

Прогностичари су за данас и за сутра предвидели изузетно високе дневне температуре, које би сутра на подручју Зајечарског и Борског округа могле бити изнад 35 степени.

У упозорењу прослеђеном локалним самоуправама и Штабовима за ванредне ситуације наводи се да наранџасти метеоаларм представља веома опасну временску ситуацију, нарочито када високе температуре трају неколико узастопних дана. Угрожени су хронични болесници, лица под терапијом, медицинском контролом и метеоропате. Угрожене су и животиње.

Временски услови могу проузроковати појаву шумских или других пожара, као и проблеме у саобраћају.

За викенд се најављује осетни пад температуре.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 13
    авг
    Упозорење РХМЗ за предузимање превентивних и оперативних мера

    Вечерас 13.08.2019.године и сутра 14.08.2019.године је могућа локална појава грмљавинских непогода са градом, олујним ветром и обилним пљусковима (20 до 30 мм за кратак временски период ,понегде и више).

    Више
  • 16
    јул
    Виши водостаји, нижа температура

    Након јаке и обилне кише која је од 21 сат синоћ до рано јутрос падала на територији Града Зајечара, водостаји оба Тимока су порасли за 15 до 20 центиметара, али су далеко испод редовне одбране од поплава. На снази је и даље црвено упозорење надлежних служби.

    Више
  • 15
    јун
    Стижу врућине - на снази наранџасти метеоаларм

    Због високих дневних температура најављених за наредних неколико дана, на подручју Источне Србије пролашен је наранџасти метеоаларм. Температура ће бити од 35 до 38°, наводи РХМЗ у саопштењу.

    Више
  • 21
    јан
    Црвени метео аларм: Ледени дани

    На основу прогнозе и упозорења Републичког хидрометеоролошког завода да ће у дане викенда на југу и истоку Србије бити веома ниске температуре од -15 до -6 °C, у суботу локално и до -20 °C, на подручју источне Србије и Зајечара проглашен је црвени метео аларм.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.