Вести

Редовни састанци удружења особа са инвалидитетом Фото: Радио Магнум

Редовни састанци удружења особа са инвалидитетом

На иницијативу Градске управе одржан је састанак представника организација особа са инвалидитетом са представницима институција из домена социјалне заштите и помоћником градоначелника Милком Тодоровићем о побољшању живота особа са инвалидитетом.

Тодоровић каже да је идеја да се овакви састанци одржавају једном месечно због појединачних захтева удружења.

Не можемо фаворизовати ниједно удружење па је зато било потребно организовати један овакав скуп да би се видело како град може најбрже да помогне, да брже одреагујемо у складу са законским оквирима и могућностима града,

истакао је Тодоровић.

На састанку је било речи и о бесплатном јавном превозу, који за сада користе чланови удружења слепих и слабовидих.

У најави је доношење новог закона који предвиђа да то буде обавеза локалних самоуправа. Ми идемо корак напред и припремамо се,

додао је Тодоровић.

Иван Симић из Друштва оболелих од церебралне и дечије парализе каже да је далеко ефикасније да удружења дефинишу заједничке захтеве, али и да су они углавном финансијске природе .

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.