Вести

Закључак Уставног суда

Закључак Уставног суда

Уставни суд одбацио је иницијативу за покретање поступка за оцену уставности и законитости Одлуке о накнади за коришћење грађевинског земљишта, коју је 2013.године усвојио Привремени орган, наводи се у Закључку који је достављен Скупштини града Зајечара.

Подносилац захтева за оцену уставности, позивајући се на више закона, сматрао је да је Привремени орган ту одлуку донео неовлашћено.

У Закључку, који је потписао председник Већа судија Предраг Ћетковић, наводи се да су наводи неосновани, тако да је иницијатива за покретање поступка за оцену уставности и законитости одбачена.

Закључак Уставног суда, донет 28.јуна, објављен је у последњем броју Службеног листа града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 30
    дец
    Породиљама исплаћена накнада за децембар

    Из градског буџета исплаћене су новчане накнаде за породиље, за месец децембар. Према подацима Одељења за буџет и финансије, на рачуне 24 породиље пребачено је 610.000 динара.

    Више
  • 21
    јул
    Иницијатива да труднице не плаћају аутобуски превоз

    Градоначелнику Зајечара Велимиру Огњеновићу предата је иницијатива да труднице на територији града имају бесплатан аутобуски превоз. Измену Одлуке о градском и приградском превозу путника у друмском саобраћају на територији града Зајечара затражиле су чланице Форума жена СНС Зајечар.

    Више
  • 01
    јун
    Предложите назив новог моста

    Обавештавају се физичка и правна лица на територији Града Зајечара да могу, сагласно члану 8. Одлуке о утврђивању назива улица, тргова и других делова насењених места на територији Града Зајечара

    Више
  • 21
    апр
    Одлука о Дану града законита и уставна

    Уставни суд Републике Србије одбацио је иницијативу за покретање поступка за оцену уставности и законитости одредбе члана 1.Одлуке о измени Статута града Зајечара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.