Вести

Још недељу дана за подношење предлога за признања града Добитници признања 2014.

Још недељу дана за подношење предлога за признања града

Остало је још недељу дана до истека рока за достављање предлога за добитнике награда и признања поводом Дана Града Зајечара за ову годину.

Јавна признања су Звање Почасног грађанина Зајечара, Годишња награда Града Зајечара и Повеља.

Звање Почасног грађанина Зајечара додељује се појединцу за достигнућа и дела која представљају изузетан допринос развоју града Зајечара или наше државе, изградњи хуманих односа међу људима и развоју сарадње у области привреде и културе са градом Зајечаром, односно Републиком Србијом. Звање Почасног грађанина Зајечара, може се доделити само лицу које нема пребивалиште на територији Града Зајечара.

Годишња награда града Зајечара, додељује се појединцима, удружењима, клубовима, друштвима, месним заједницама и другим организацијама за постигнуте резултате у свим областима привредног и друштвеног живота у граду, који представљају значајан допринос развоју града или његовој афирмацији у земљи и иностранству, остварених у периоду од септембра 2015. до јула 2016.године.

Повеља се додељује младима са подручја града Зајечара, као признање за постигнуте резултате у раду и подстрек за још већа залагања.

Предлози се подносе до 23.августа, након чега ће надлежна комисија предложити одборницима Скупштине града листу кандидата за највиша признања града. Награде ће бити уручене добитницима на свечаној академији 7.септембра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 07
    окт
    Свечаном академијом обележен 6. октобар – Дан града Зајечара

    Свечаном академијом обележен је Дан града Зајечара – 6. октобар, а овом приликом додељена су признања и награде појединцима за постигнуте резултате и заслуге.

    Више
  • 20
    сеп
    Свечаност поводом Мале Госпојине

    Свечаност поводом обележавања храмовне славе Саборног храма отпочела је празничном вечерњом у навечерје празника Рођења Пресвете Богородице. Град Зајечар прославља овај велики празник као градску славу и тим поводом одржана је Свечана академија у позоришту „Зоран Радмиловић“.

    Више
  • 05
    сеп
    Град Зајечар у среду прославља свој дан

    Грађани Зајечара и локална самоуправа обележавају у среду, 7.септембра, Дан ослобођења Зајечара у II Светском рату. Тог дана на спомен обележја у граду биће положени венци и цвеће, а на свечаној академији у зајечарском позоришту биће уручена највиша признања Града Зајечара.

    Више
  • 17
    јун
    У Зајечару обележен Дан полиције

    Овонедељним активностима - изложбама, давањем крви, одавањем почасти погинулима, али и награђивањем најбољих, Полицијска управа Зајечар, заједно са грађанима, обележила је Славу Министарства унутрашњих послова, Свету Тројицу, и Дан полиције.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.