Вести

Историјат Гимназије на фотографијама и документима Фото: Гимназија

Историјат Гимназије на фотографијама и документима

Поводом великог јубилеја зајечарске Гимназије у галерији Историјског архива „Тимочка крајина“ отворена је изложба фотографија и докумената под називом „180 година Гимназије у Зајечару 1836-2016″.

О јубилеју вредном пажње и значају образовања говорио је председник Скупштине града Стефан Занков, који је изложбу отворио, док је на важне податке из историје ове образовне институције подсетио директор Срђан Станојевић.

Поводом 180 година зајечарске Гимназије одлучили смо да квалитетну изложбу. Показало се да поседујемо богату грађу, као што су документа, дневници, фотографије и сведочења старих Зајечараца о почецима Гимназије. Све то ми смо сагледали и истраживали и склопили у једну изложбу,

објаснио је директор Историјског архива ВелиборТодоров.

Отварању изложбе присуствовале су бројне званице из јавног, друштвеног и верског живота, као и бивши и садашњи професори и ученици ове школе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.