Вести

Дан града: Људи су највећи капитал

Дан града: Људи су највећи капитал

Дан града Зајечара обележен је свечаном академијом у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ доделом јавних признања за 2016.годину и мини концертом гудачког кавртета „Симфони“ из Ниша.

Грађанима Зајечара празник су честитали челни људи града, градоначелник Велимир Огњеновић и председник Скупштине града Стефан Занков.

Захваљујем се свима на сарадњи и подршци. Да би Зајечар наставио да се развија, потребан је заједнички напор свих нас. Можда се нећемо политички сложити, имаћемо различита мишљења о правцима развоја и приоритетима о реализацији пројеката, али свима нама интерес мора бити развој града и подизање квалитета живота свих становника града. На том путу сви морамо дати пун допринос, а личне и политичке интересе морамо подредити интересима Зајечара,

рекао је Огњеновић.

Почели смо пре осам месеци да постављамо ствари на своје место, разумно једно по једно, за општи, а не појединачни интерес. Једино такве одлуке доносимо и градске ресурсе користимо искључиво у корист наших грађана. Важно је да причамо истину и да све буде по закону, правично и једнако за све. Да упорно радимо на консолидацији градских финансија, и да већ наредну годину искористимо за развој, како би и Зајечар кренуо напред,

истакао је Занков.

Одлуком одборника Скупштине града, добитници годишњих награда града Зајечара за 2016. годину су др Петар Пауновић и МЗ Рготина, док су добитници повеља ученици Глорија Паунковић, Нађа Стаменковић, Марина Јовановић, Михајло Грбић, Анђела Бешир, Петар Васиљевић и Матеја Вршка.

У име награђених захвалио је др Петар Пауновић.

Повод за данашњу свечаност је најзначајнији датум у историји нашег града, односно Дан ослобођења града Зајечара. Учествовање на оваквим свечаностима у вама могу да пробуде осећање припадности и заједништва, да оно што радимо радимо сложно и уз подршку других у заједници у којој живимо. Заједништво и слога су социјални капитал попут новца, а можда и боље од новца могу да унапреде заједницу,

казао је др Пауновић.

Свечаности су присуствовали: амбасадор Индонезије Хери Камдоу, владика тимочки Иларион, начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић, представници локалних самоуправа Неготина, Бољевца, Сокобање, Бора, Кладова, Јагодине, Параћина, Берковице у Бугарској, представници привредног, здравственог, образовног, културног, спортског живота града, као и матуранти и професори Гимназије која прославља 180 година постојања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.