Вести

Одлука о појефтињењу грејања донета једногласно

Одлука о појефтињењу грејања донета једногласно

Нa заседању Скупштине града Зајечара усвојен је трећи допунски буџет, којим су средства увећана за 315 милиона динара , тако да је укупан износ овогодишњег буџета 2 милијарде 667 милиона 857 хиљада динара.

На седници је измењена раније донета одлука о јавном задужењу града за капиталне инвестиције.

Одборници су једногласно усвојили смањење цене даљинског грејања са 105 на 98,38 динара по квадрату стамбеног простора, а усвојена је и одлука да се Јавно комуналном стамбеном предузећу „Зајечар“ покрије губитак за 2015. годину.

Нисам задовољан како је град чишћен, а апеловао сам и на директора и запослене у „Зајечарпаркингу“ да имају више слуха за госте из суседне Бугарске. Не тражим да буду ослобођени плаћања паркирања, али с обзиром да они не могу да плате паркирање СМС-ом а „паук“ им одвози аутомобиле, тражио сам да нађу неки модус да не бисмо људе отерали и остали без девизног прилива,

рекао је градоначелник Велимир Огњеновић,који је учествовао у дискусији.

Одборници су усвојили почетне ликвидационе билансе и извештаје ЈKП "Kомуналац" Салаш и ЈП "Урбанизам Зајечар", дали сагласност на измену програма пословања "Зајечарпаркинга" и усвојили извештај о реализацији годишњег плана рада Предшколске установе "Ђулићи" за прошлу и годишњи план рада за ову школску годину.

Донета су и решења о разрешењу и именовању чланова неколико Управних и Надзорних одбора у установама културе.

На седници Скупштине града данас су усвојене и промене чланова школских одбора у појединим основним и средњим школама у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.