Вести

Јавно задужење за репрограм старих кредита

Јавно задужење за репрограм старих кредита

На седници Скупштине града усвојена је одлуку о јавном задужењу града у износу од 297 милиона динара. Тим новцем биће репрограмирани сви кредити које је претходна власт узимала од 2005.године. Према речима градоначелника Велимира Огњеновића, град је кредитима био задужен 6 милиона евра, за три године враћено је око 3,6 милиона евра, али да би град могао нормално да функционише потребно је да се буџет бар мало релаксира.

Од Министарства финансија добили смо сагласност да можемо да репрограмирамо кредит који смо наследили. Добили смо понуде више банака , а најбоља је са грејс периодом од 18 месеци и отплатом главнице на 8,5 година. И што је најважније, уместо досадашње камате од 7%, плаћаћемо 3,8%,

објаснио је Огњеновић.

На примедбе опозиције због узимања кредита и стања буџета, која је и напустила скупштинску салу пре гласања, реаговао је председник парламента Стефан Занков.

Мени је драго да новац којим град сада располаже иде за потребе грађана и за неки општи и друштвени интерес, а не за приватне интересе одређене групе људи које сам ја годинама звао љубимцима и који су нам појели можда и две милијарде. Не знам шта све нисмо плаћали. Скуп рукомет, после фудбал, а фудбалери тај новац нису ни видели и то је трагедија,

закључио је Занков.

Одборници су разматрали и Извештај о извршењу буџета за првих девет месеци ове године као и Записник Буџетске инспекције града о контроли примене закона у области материјално финансијског пословања, наменског и законитог коришћења средстава од 1. јануара 2014. до 31. августа 2016. године МЗ Велики Извор.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.