Вести

Одржана 5.седница Скупштине града Зајечара: Усвојен буџет за 2022.годину

Одржана 5.седница Скупштине града Зајечара: Усвојен буџет за 2022.годину

У сали Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ данас је одржана 5.седница Скупштине града Зајечара.

Како је дневним редом било и предвиђено, након избора чланова верификационог одбора и потврђивања мандата одборника Скупштине града Зајечара, одборници су усвојили Предлог Одлуке о измени Статута града Зајечара као и Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама.

Одборници су данас усвојили и предлог Одлуке о буџету Града Зајечара за 2022. годину, са Кадровским планом, предлог Одлуке о утврђивању коефицијената за непокретности по зонама и просечних цена одговарајућих непокретности на основу којих је за 2021. годину утврђена основица пореза на имовину обвезника који не воде пословне књиге у најопремљенијој зони, као и предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину.

На седници Скупштине града усвојен је и предлог Решења о усвајању Финансијског извештаја за период од 01.01.2020. године до 31.12.2020. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар -у ликвидацији, предлог Програма за спровођење мера за подстицање рађања деце на територији града Зајечара за 2022. годину, предлог Одлуке о додатној заштити породиља на територији града Зајечара.

На скупштинском заседању усвојен је и Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.09.2021.године, као и предлог Одлуке о одређивању праваца пружања државних путева првог и другог реда који пролазе кроз насељена места на територији града Зајечара, предлог Одлуке о измени Одлуке о такси превозу путника и лимо сервису на територији града Зајечара, предлог Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу “Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, на План зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара 2021/2022 године и Јавном комунално- стамбеном предузећу „Зајечар“ у Зајечару на цену топлотне енергије, предлог Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара, као и предлог Решења о усвајању Програма праћења нивоа комуналне буке на територији града Зајечара за 2022.годину.

Одборници су дали зелено светло и на предлог Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „ Тимок – одржавање“ Зајечар за 2022. годину, на предлог Решења о разрешењу и именовању члана Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Хигијена“ Зајечар, на предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о социјалној заштити грађана на територији града Зајечара, на предлог Решења о давању сагласности на другу измену Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару, као и на Решење о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за септембар 2020. – август 2021. године, потом на Решење о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за радну 2021/2022. годину и на Решење о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи “Ђулићи” у Зајечару и висини учешћа родитеља у цени услуга.

Скупштина града Зајечара је усвојила и решења о престанку мандата директора Народног музеја „Зајечар“ у Зајечару и именовању директора те установе, као и Предлог решења о разрешењу директора и именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа "Хигијена" Зајечар, Предлог Решења о образовању Локалног савета родитеља, Предлог Решења о измени Решења о преносу права коришћења на сеоским водоводима, Предлог Решења о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке "Светозар Марковић" у Зајечару као и на Прелог Решења о именовању председника и чланова Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар.

Такође, усвојена су и решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Економско-трговинске школе, Техничке школе, Гимназије и Основне школе „Ђура Јакшић“ као и Решење о именовању Комисије за стипендирање студената града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 16
    мај
    Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

    Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

    Више
  • 21
    феб
    Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

    Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

    Више
  • 29
    нов
    19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

    На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.