Вести

Подршка Града Зајечара и ХЕЛП-а микро бизнису

Подршка Града Зајечара и ХЕЛП-а микро бизнису

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и представник немачке организације „Хелп“ Војкан Миловановић данас су уручили уговоре о донацији првој групи финалних корисника пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији 2“.

Грантове у опреми просечне вредности 2400 евра до краја године добиће 21 корисник за 14 пољопривредних, 4 услужне и 3 занатске делатности.

Вредност пројекта је 72.000 евра, а учешће локалне самоуправе је 28.000 евра, рекао је градоначелник Огњеновић.

Захвалио бих немачкој организацији „Хелп“ која је у Граду Зајечару видела поузданог партнера Заједничким напорима обезбеђена су средства да двадесетак наших суграђана покрену микро бизнис и осигурају егзистенцију себи и својим породицама.

Град Зајечар ће и убудуће у складу са својим могућностима подстицати запошљавање.

Честитам свима који ће потписивањем уговора данас и званично започети бизнис, и желим много успеха у раду,

нагласио је Огњеновић.

Од шездесет пријављених, конкурс је прошао 21 предузетник. Сви они ће до краја године добити неопходну опрему и на тај начин биће оспособљени да обављају оне делатности за које су конкурисали,

објаснио је Војкан Миловановић из немачке организације „Хелп“.

„Хелп“ и зајечарска локална самоуправа први пут сарађују и судећи по интересовању већ наредне године биће спроведен нови циклус подршке покретању малог бизниса на подручју града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.