Вести

Зајечару пехар Кроса РТС-а

Зајечару пехар Кроса РТС-а

Граду Зајечару, који је ове јесени био најбољи домаћин Kрос серије РТС-а, данас је уручено престижно признање ове спортске манифестације.

Стеван Kовачевић, организатор Kроса РТС-а, у свечаном салону Градске управе, уручио је градоначелнику Зајечара Велимиру Огњеновићу златник и уметничку слику, док је Драгиши Симоновићу, председнику Спортског савеза града Зајечар, уручен пехар манифестације.

Такође, за изузетно залагање награђен је и спортски радник Миомир Симоновић.

Зајечар је убедљиво био најбољи организатор Kрос РТС-а. Дато обећање је испунио и највише такмичара је извео на стазу на хиподрому. Још једном је град Зајечар показао блиставу организацију. Поменуо бих и то да је Зајечар 2000. године, као и Лесковац, иницирао трансормацију Kрос РТС-а, који је до тада био једнодневно такмичење. Сада Kрос РТС траје 365 дана у години, има три такмичарска дела и два кампа,

истакао је Стеван Kовачевић.

Добром организацијом кроса и масовношћу манифестације показујемо друштвену одговорност према деци и грађанима Зајечара, рекао је градоначелник Огњеновић, захваљујући на признању.

На овај начин промовишемо здрав живот, и децу окрећемо спорту; утичемо на то да изађу из својих соба и кућа. Надам се да ћемо се још дуго година бавити Kросом РТС-а, да ћемо бити добри домаћини и убудуће и да ћемо крос још дуго промовисати као здрав стил живот,

казао је Огњеновић.

На зајечарском хиподрому последње суботе у октобру кроз циљ су, у 26 трка, прошла 1443 учесника, што је граду на Тимоку донело прво место у конкуренцији Шапца, Рековца и Пожаревца.

Признања за добру организацију и масовност надметања добили су и Спортски савез града Зајечара и Школска управа Зајечар.

Оргнаизатори Кроса РТС-а верују да ће наредне године оборити рекорд са више од пола милиона учесника ове спортске манифестације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.