Вести

"Ромулина кућа - од Диониса до Христа"

У галерији Народног музеја представљена је изложба "Ромулина кућа - од Диониса до Христа" коју је ова установа приредила поводом 20 година од смрти археолога Драгослава Срејовића, који је био руководилац истраживања на Ромулијани од 1970. па до његове преране смрти 29. новембра 1996.

Директор музеја Дејан Kрстић и археолог Маја Живић отворили су пред бројном публиком изложбу која нас води кроз фазе открића најважнијих делова Ромулијане и огромног удела професора Срејовића у афирмацији овог локалитета.

Посетиоци су имали прилику да погледају и документарни филм о овом великом научнику и Ромулијани.

Поставка се може разгледати у наредних двадесетак дана, а током трајања изложбе на инсталираном екрану може се виртуелно прошетати Галеријевом царском палатом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.