Вести

Семинар за пољопривреднике: Помоћ града у 2017.години

Семинар за пољопривреднике: Помоћ града у 2017.години

У организацији Пољопривредне стручне службе „Агрознање“, у просторијама Регионалне привредне коморе Зајечар одржан је 8. Семинар за пољопривредне произвођаче

На скупу је било речи о производњи кукуруза; спремању силаже и избору хибрида кукуруза; о новим правцима у производњи кромпира; о хигијени млека, као и о пројектима прекограничне сарадње у области пољопривреде.

Била је ово прилика и да помоћник градоначелника за пољопривреду Срђан Недељковић представи програм буџетских мера за помоћ зајечарским пољопривредницима у наредној години.

Имамо план да се најпре помогне воћарима, пчеларима са кошницама, али акценат ће бити и на сточарској производњи, систем крава-теле. Град ће дати кредитну подршку у смислу да наши произвођачи могу рачунати на субвенцију камата за своје пољопривредне кредите.

Неће бити иницијалних давања, биће субвенционисања само за производњу која већ постоји, и они који су најмањи произвођачи и који су већ започели бизнис имаће предност. У буџету града Зајечара је издвојено 12 милиона динара за помоћ пољопривреди,

нагласио је Недељковић.

Славица Џелатовић, директорка Агрознања, каже да је интересовање за зимску школу за пољопривредне произвођаче велико и да је то прилика да пољопривредници размене искуства и добију информације о субвенцијама локалне самоуправе и Министарства пољопривреде.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.