Вести

У суботу почињу 25.Зоранови дани

У суботу почињу 25.Зоранови дани

У Зајечару сутра почињу 25. Дани Зорана Радмиловића.

У 19 сати у фоајеу позоришта биће отворена изложба „Позоришна фотографија до 1914. године“, аутора кустоса саветника Мирјане Одавић из музеја Позоришне уметности Београд.
Изложбу отвара Александар Милосављевић, театролог.

Свечано отварање фестивала заказано је за 20 сати у сали позоришта Тимочке крајине “Зоран Радмиловић”у Зајечару, пригодном беседом глумца Петра Божовића.

Прве фестивалске вечери наступају домаћини комадом “Досије војника Чонкина” у режији Саше Волића.

Љубитељи позоришне уметности ове године ће, осим представе града домаћина, видети на зајечарској сцени ансамбле професионалних позоришта из Београда, Ниша, Габрова и Републике Српске.

Фестивал и зајечарски театар носе име барда српског глумишта, Зајечарца Зорана Радмиловића. Поводом почетка 25.Зоранових дана делегације позоришта и Града Зајечара положиће у 12 сати венац на његов споменик.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 18
    дец
    Бранимир Брстина најбољи глумац 25.Дана Зорана Радмиловића

    За најбољег глумца 25.Зоранових дана проглашен је Бранимир Брстина за тумачење улоге Данкана у комаду „Макбет". Награда за најбољу представу по оцени публике припала је Позоришту Бошко Буха за представу „39 степеника”. Овој представи припала је и награда "Крстомир Миловановић" за визуелни идентитет.

    Више
  • 16
    дец
    Одличан пријем комада "39 степеника"

    У званичној конкуренцији претпоследње вечери 25.Дана Зорана Радмиловића зајечарска публика гледала је комад „39 степеника“, по роману Џона Бекена , у режији Владимира Алексића, у извођењу Позоришта „Бошко Буха“. Глумац вечери је Горан Јевтић, који је и последњи добитник награде "Зоран Радмиловић" на Стеријином позорју.

    Више
  • 11
    дец
    Отворени 25.Зоранови дани: "Брк" Дејану Тончићу

    У Зајечару су синоћ отворени јубиларни 25. Дани Зорана Радмиловића, позоришни фестивал у част великог глумца рођеног у Зајечару. Прве вечери домаћини су извели комад "Досије војника Чонкина". „Зоранов брк“ уручен Дејану Тончићу.

    Више
  • 10
    дец
    Наклон великом глумцу пред почетак позоришног фестивала

    Поводом почетка 25.Дана Зорана Радмиловића, делегације Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ и Града Зајечара положиле су цвеће на његов споменик.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.