Вести

Отворени 25.Зоранови дани: Фото: ПТК "Зоран Радмиловић"

Отворени 25.Зоранови дани: "Брк" Дејану Тончићу

У Зајечару су синоћ отворени јубиларни 25. Дани Зорана Радмиловића, позоришни фестивал у част великог глумца рођеног у Зајечару.

По двадесет пети пут Зајечар на кратко постаје позоришна престоница. Таква част и привлегија припала нам је захваљујући Зорановом делу и његовој љубави према родном граду,

рекао је на отварању фестивала Стефан Занков, председник Скупштине grada.

Јубиларне „Зоранове дане“ отворио је глумац Петар Божовић. У знак захвалности и поштовања дирекција фестивала је одлучила да први „Брк“ добије Божовић.

Прве вечери домаћини су извели комад "Досије војника Чонкина". Жири, којим председава Милија Вукотић, донео је одлуку да Зоранов брк за глумца вечери додели Дејану Тончићу за бриљантно тумачење ГОЛУБЈЕВА.

За мене је ово шок и изненађење. И још увек не могу да се приберем. Захваљујем се зајечарском ансамблу, ова три дана ми дођу као сан. Ово је у овом тренутку као Лига шампиона за мене,

први су утисци награђеног Тончића.

Пре званичног почетка позоришног фестивала, театролог Александар Милосављевић отворио је изложбу Музеја позоришне уметности из Београда под називом „Позоришна фотографија до 1914. године“, аутора кустоса саветника Мирјане Одавић.

До 17. децембра публика ће уживати у представама из Београда, Ниша, Бања Луке и бугарског града Габрова, које је одабрао селектор Александар Милосављевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.