Вести

Набављени су и контејнери за рециклажу Фото: zajecaronline

Набављени су и контејнери за рециклажу

Средствима Буџетског фонда за заштиту животне средине Град Зајечар набавио је 165 контејнера, који ће бити распоређени у градским и сеоским месним заједницама, као и у близини школа.

Први пут су купљени и контејнери за рециклажу, који ће бити постављени на такозваним рециклажним острвима, рекао је градоначелник Велимир Огњеновић.

Новцем из екологије обезбедили смо 165 контејнера у вредности од 6 милиона динара. Осим контејнера за смеће, ту су и 52 контејнера за рециклажу за 13 рециклажних острва. На сваком од острва биће постављена по 4 и то за одлагање папира, метала, стакла и пет амбалаже. Имају поклопце различитих боја и отворе за одлагање смећа различите величине, у зависности од врсте опада,

објаснио је Огњеновић.

Градоначелник каже да ће највише пристиглих контејнера бити распоређено по селима, као и да ће наредне године бити купљени велики контејнери како се не би правили дивље депоније.

Kонтејнери су већином намењени селима, обзиром да у селима имамо проблема.

Из Буџетског фонда за заштиту животне средине прошле године купљено је 140 контејнера запремине 1,1 м3 и 15 великих контејнера, запремине 5 м3.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.