Вести

Најављени ледени дани

Најављени ледени дани

Ледени талас, најављен од Бадњег дана до идуће недеље, неће заобићи ни Зајечар, тако да ће температура наредних дана бити у минусу. Већ се за петак ујутру најављује - 14 степени, док ће дневни максимум бити -5 степени.

Координатор Метеоролошке станице у Зајечару Горан Нешић објашњава да су ледени дани карактеристични за божићне празнике у Зајечару.

Задњих осам година за Божић је температура у минусу. Било је раније око -3 степена, сада ће бити и хладније. Можемо да очекујемо седам ледених са дневном температуром до -8 степени, каже Нешић.

Најнижа температура у Зајечару измерена је 13. јануара 1985. године и износила је - 29 степени.

Републички хидрометеорошки завод наводи да ће се у наредном периоду жива у термометру током ноћи спустити и до -18 степени, а да ће највиша дневна температура бити до -5 степени. Међутим, на подручју Зајечарског округа најављени су удари ветра преко 17 м/с, тако да ће субјективни осећај бити да је хладније него што термометар показује.

Могуће је до 10 цм снега, а на Тимоку са притокама од Божића се очекује појава приобалног леда.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.