Вести

Завршен судски спор о спортској хали у Котлујевцу

Завршен судски спор о спортској хали у Котлујевцу

Након четири године суђења, пресудом Привредног апелационог суда у Београду у корист Града Зајечара и Министарства за омладину и спорт, коначно је стављена тачка на спор о спортској хали у Котлујевцу, што отвара могућност да се хала коначно приведе намени.

Уговором о реализацији пројекта из Националног инвестиционог плана , који су 17.новембра 2010.године потписали Министарство омладине и спорта и Град Зајечар, као инвеститори, и Привредно друштво за пројектовање, инжењеринг и извођење радова „Колубара“ доо Мионица, као извођач, била је предвиђена изградња школско-спортске хале у Основној школи „Хајдук Вељко“. Вредност пројекта је близу 100 милиона динара.

„Колубара“ , која је радове започела 2.децембра 2010.године, била је у обавези да спортску халу заврши у року од 180 радних дана. Крајњи рок, предвиђен уговором, био је 22.април 2012.године.

Како радови нису завршени у предвиђеном року, Министарство омладине и спорта раскинуло је уговор 11.јуна 2012.године, а извођачу је измирило трошкове изградње за 8 одобрених привремених ситуација, у укупном износу од 61 милион динара.

На раскид уговора утицало је и то што је извођач радова уградио спортски под неодговарајућег квалитета, мимо уговора и сагласности, које надзорни орган није хтео да овери. Чак и након што је Министарство омладине и спорта раскинуло уговор, извођач је самовољно наставио радове, које инвеститор није желео да плати. „Колубара“ је тужила инвеститоре, који до окончења поступка нису могли да ишта учине у хали, нити да је користе.

Привредни суд у Београду је 2.децембра 2014.године донео пресуду у корист Министарства омладине и спорта и Града Зајечара, али је „Колубара“ уложила жалбу.

Привредни апелациони суд је 7.децембра 2016.године одбио жалбу као неосновану и потврдио пресуду Привредног суда.

Коначна пресуда достављена је јуче свим странама у судском спору, тако да ће након више од 4 године школско-спортска хала у ОШ "Хајдук Вељко" коначно моћи да се приведе намени.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.