Вести

Донација спортске опреме

Донација спортске опреме

У оквиру пројекта „Спорт у школе“ представници Спортског савеза града Зајечара и Савеза за школски спорт Србије, Игор Божиновић и Жељко Танасковић, потписали су данас уговор о сарадњи којим се Зајечару додељује још пет комплета опреме и реквизита у вредности од 700.000 динара.

Пројекат је почео 2012. године и од тада је обухваћено 2.000 ученика узраста од првог до четвртог разреда. Реч је о деци која не тренирају или немају могућности да се баве спортом. Они су кроз игру и забаву, под стручним надзором професора физичког васпитања, направили прве спортске кораке.

Председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић каже да програм и јесте конципиран тако да деца стекну здраве навике.

Битно је да се локална самоуправа у Зајечару заједно са Спортски савезом укључила и препознала овај наш програм и активно учествовала у његовој реализацији.

Раније смо већ донели два пакета реквизита, а данас још пет. Новац је зарађен на Светском школском првенству у одбојци прошле године,

додао је Танасковић.

Један динар уложен у спорт вишеструко се враћа јер стварамо здравије генерације, рекао је државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић. Као резултате проејкта наводи то што је пре пет година био радно ангажован један професор физичког васпитања, а сада их је 14, и што је програмом за пет година обухваћено 2.000 малишана са овог подручја.

Свечаном потписивању уговора о сарадњи и донацији присуствовали су и: саветник председника у Спортском савезу Србије Дане Kорица, чланови Привременог органа Стефан Занков и Владислав Милојевић, начелница Школске управе Јасна Васић, директор НСЗ-Филијале Зајечар Зоран Ђорђевић, директори неколико школа и прпфесори физичког васпитања и координатори за школски спорт са подручја Зајечарског управног округа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.