Вести

Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

Државни секретар Векић у посети ЗЦ Зајечар

Државни секретар у Министарству здравља професор доктор Берислав Векић, који је данас посетио Здравствени центар Зајечар изразио је задовољство изгледом, опремљеношћу и стручним кадром, пре свега Ангио сале и Ургентног одељења.

У разговору са директором ове здравствене установе др Станиславом Тадићем и тимом лекара најавио је наставак улагања ресорног министарства у зајечарски Здравствени центар,

У опрему и инвестиционо одржавање уложили смо лане 40 милиона динара, ове ћемо још 30. Размишљаћемо убудуће више о енергетској ефикасности и адаптацији појединих одељења павиљонског типа,

казао је Векић.

Ангио сала, једина у овом делу Србије може да парира великим клиничким центрима и једина је ван Београда, Ниша, Крагујевца и Новог Сада која има свој стручни скуп.

Када је реч о кадровском плану, биће упослени лекари и медицинско особље, док ће број радника у администарцији бити смањиван.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 14
    нов
    Троје новоинфицираних коронавирусом у Зајечару

    Данас, на основу 13 јуче обрађених PCR тестова, имамо троје (3) новоинфицираних грађана Зајечара (23%) вирусом Covid-19. Од овог броја једна особа је женског и две мушког пола, старости од 49 до 67 година.

    Више
  • 18
    апр
    Зајечарска Ангио сала пример добре праксе

    Државни секретар у Министарству здравља др Мехо Махмутовић, посетио је Здравствени центар Зајечар и поручио да овдашња Ангио сала може да послужи као пример добре праксе пројекта "Златни сат".

    Више
  • 06
    сеп
    ЗЦ Зајечар уручен хистероскоп

    Гинеколошкој служби Здравственог центра Зајечар уручен је хистероскоп, апарат за рано откривање малигнитета материце и неплодности. Фондација Искорак и Фонд Жељко Васић покренули су кампању током које су прикупљена средства за куповину овог апарата.

    Више
  • 22
    мар
    Град Зајечар у превенцији рака дојке

    О превенцији карцинома дојке разговараће се на трибини која ће бити организована у среду 23. марта, од 18 сати, у великој сали зајечарске Градске управе, а учесници су лекари Здравственог центра који се баве овом проблематиком.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.