Вести

ЗЦ Зајечар уручен хистероскоп Фото: Zajecar on line

ЗЦ Зајечар уручен хистероскоп

Гинеколошкој служби Здравственог центра Зајечар уручен је хистероскоп, апарат за рано откривање малигнитета материце и неплодности.

Фондација Искорак и Фонд Жељко Васић покренули су кампању током које су прикупљена средства за куповину овог апарата.

По броју оболелих жена од карцинома грлића материце овак крај предњачи у Србији. Надам да ће овај апарат то спречити и да ће помоћи у бољем лечењу наших жена како у Зајечару, тако и у целој Тимочкој крајини,

рекао је Жељко Васић.

Из различитих изворам прикупљено је 588 хиљада динара за куповину хистероскопа, а бројне акције осмишљене су у Фондацији „Иксорак“.

Ова кампања за прикупљање средстава траје већ око две године. Захвалио бих свима који су донирали средства за куповину апарата,

истакао је представник „Иксорака“ ДејанПерић.

У име ЗЦ Зајечар захвалили су директор установе др Станислав Тадић и начелник Службе за гинекологију и акушерство др Зоран Рошко.

Добили смо недавно нов гастроскоп, затим нов колоноскоп, ултразвук са доплером који нам је дуго недостајао, а овим сада завршавамо тај круг, што не значи да неће почети нови круг набавке апарата,

казао је др Тадић.

Зајечарски Здравствени центар једина је установа у овом делу Србије која има хистероскоп.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.