Вести

Одржане две седнице Скупштине града Зајечара

Одржане две седнице Скупштине града Зајечара

Данас су одржане две седнице Скупштине града Зајечара.

На почетку седнице мандате су преузели нови одборници, након што су неким одборницима истекли мандати пре истека времена на које су изабрани због њиховог ангажовања на другим функцијама. Након што су им верификовани мандати нови одборници су положили заклетву.

Формирано је пет одборничких група и то: „Бошко Ничић – Покрет за крајину“, „Српска напредна странка“, одборничка група „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија“ „Чесме“, и одборничка група „Победа за наш град -Др Ненад Ристовић“.

Одборници су већином гласова усвојили одлуку о завршном рачуну буџета града за 2016. годину. Одлуку о завршном рачуну града за 2016. годину одборници су усвојили са тридесет и једним гласом ЗА, десет гласова против, док је пет одборника било уздржано.

На дневном реду 2. седнице Скупштине града нашао се и Претрес предлога одлуке о измени просторног Плана територије града Зајечара. Одборници су поменути предлог одлуке усвојили већином гласова.

Пословник Скупштине града Зајечара измењен је и допуњен на 2. по реду седници Скупштине града.

Овим изменама и допунама предвиђено је да је најмање једном у три месеца обавеза председника Скупштине града да уврсти у дневни ред одборничка питања. Уколико председник Скупштине предлог одлуке и других аката поднетих од стране овлашћених предлагача не уврсти у предлог дневног реда Скупштине, о томе ће се изјашњавати Скупштина.

Након прве седнице, одржана је и друга седница Скупштине града. Одборници су изабрали председика, заменика председника и чланове сталних радних тела Скупштине града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.