Вести

Одржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Седница Скупштине града Зајечара одржана је 20. јула у Зајечару.

На самом почетку седнице одборници су потврдили мандат одборнику Миодрагу Стаменовићу.

На седници је усвојена Одлука о покретању поступка поверавања обављања делатности градског и приградског превоза путника на територији града Зајечара, као и Одлука о покретању поступка ликвидације над ЈП „Дирекција за изградњу“.

Усвојеним одлукама промењено је и 8 ликвидационих управника. Смењени су стари и постављени нови ликвидациони управници у: ЈП „Обједињена наплата“, Јавном предузећу за урбанизам и пројектовање „Урбанизам Зајечар“, ЈКП Градско саобраћајно предузеће „Зајечар“, Агенцији за рурални развој Граљан, ДОО „Бизнис инкубатор центар Зајечар“, Установи „Гитаријада“, Туристичкој организацији града Зајечара и Установи за културу „Центар за културу“.

Одборници су усвојили извештај о раду ЈКСП „Зајечар“ за 2016 годину, као и извештај о раду ЈКП „Водовод“ за Водовод за протеклу и дата је сагласност на измене програма пословања ЈКП „Вододвод“ за текућу годину.

Одборници су усвојили и Извештај о раду и Финансијски извештај Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“ и усвојили решење о давању сагласност на Програм рада и Финансијски план ове установе за 2017.годину.

На скупштинском заседању је усвојен Извештај о раду и Финансијски извештај Установе Центар за културу и туризам “Цекит“ у Зајечару за 2016. годину, извештај о раду и финансијске планове Здравствене установе Апотека „Зајечар“ и дата је сагласност на План рада ове установе за текућу годину.

Одборници су усвојили и Финансијски извештај предшколске установе „Ђулићи“ за прошлу годину.

Усвајању ових одлука претходило је усвајање одлуке којом је промењен Статут града Зајечара и којом је предвиђено да се више 7. септембра не обележава Дан града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.