Вести

Одржано

Одржано "Јасеновачко лето" у Великом Јасеновцу

Четврта по реду манифестација „Јасеновачко лето“ одржана је у суботу, 22. јула у Великом Јасеновцу.

Бројна културно-уметничка друштва приредила су прави културни спектакл за све посетиоце „Јасеновачког лета“.
Својим играма представило се седам културно уметничких друштава из источне Србије и КУД „Флорентиана“ из Бугарске, па је тако ова манифестација добила и међународни карактер.

Како је програмом и било предвиђено, учесници су одржали дефиле, након чега је „Јасеновачко лето“ и званично почело.

Манифестацију је отворио градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

-Надамо се да ће наредних година у свим зајечарским селима оживети манифестације које чувају традицију и културно наслеђе. Важно је одржати традицију ових крајева, оживети је бар на један дан. Град Зајечар ће подржати сваку манифестацију која чува дух једног народа, рекао је на отварању Ничић.

Наиме, Месна заједница Велики Јасеновац и сами мештани сопственим снагама покренули су манифестацију „Јасеновачко лето“, да би локална самоуправа преузела покровитељство манифестације, која се сада налази у календару културних дешавања.

Организатори „Јасеновачког лета“ су Центар за културу и туризам ЦЕКИТ Зајечар и МЗ Велики Јасеновац, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.