Вести

45.

45. "Хајдук Вељкови дани" у Леновцу

У суботу, 12. августа у Леновцу код Зајечара је одржана 45. традиционална културно-уметничка и спортско-рекреативна манифестација “Хајдук Вељкови дани”.

Манифестација је почела у 8 сати полагањем цвећа на споменик Војводи Вељку Петровићу у Зајечару, након чега су положени венци на споменик Војводи Вељку Петровићу у Леновцу. После тога је одржана Света литургија у Храму преноса моштију Светог оца Николаја у Леновцу којој су присуствовали Милан Станковић и Саша Ивановић помоћници градоначелника Зајечара.

Свету архијерејску литургију служио је Негово Преосвештенство Епископ Тимочки, господин Иларион са свештенством и црквеним хором.

У наставку програма организован је турнир у малом фудбалу и спортска такмичења за хајдучког харамбашу, штитоношу и бећара.

Увече у Дому културе у Леновцу организован је богат културно уметнички програм са наступима културно уметничких друштава.

Овом приликом присутнима се обратио градски већник за културу Вујадин Милошевић који је поздравио све присутне у име града и градоначелника Бошка Ничића.

-Ова манифестација има велику традицију и трудићемо се да је сачувамо од заборава, рекао је Милошевић.

И ове године избарана је најлепша хајдучка лепотица, након тога је уследила додела награда најуспешнијима у спортском надметању и објављивање спонзора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 22
    авг
    У Леновцу одржани јубиларни 50. „Хајдук Вељкови дани“

    Програм је започео свечаним полагањем венца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару , потом је у Храму Светог Николаја у Леновцу служена Архијерска литургија, а затим положен венац на спомен-плочу Хајдук Вељку.

    Више
  • 19
    авг
    Одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“ у Леновцу

    У суботу 17. августа 2019. године у Леновцу су одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“.Организатори „Хајдук Вељкових дана“ су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Спортски савез града Зајечара и Месна заједница Леновац, а покровитељ је Град Зајечар.

    Више
  • 13
    авг
    Леновац: „Хајдук Вељкови дани“ у суботу

    Програм ће почети свечаним полагањем венца на споменик Хајдук Вељка у Зајечару у 08.00 часова, након чега ће уследити Архијерска литургија у Храму Светог Николаја у Леновцу.

    Више
  • 14
    јул
    Најава 44.Хајдук Вељкових дана

    У оквиру 44.Хајдук Вељкових дана који ће у суботу бити одржани у Леновцу, у згради школе у том селу биће отворен музеј посвећен овом великом јунаку Првог српског устанка, најавио је на конференцији за новинаре Милан Шолц, председник Савета МЗ Леновац.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.