Вести

Скупштина града Зајечара: Електронска достава скупштинског материјала

Скупштина града Зајечара: Електронска достава скупштинског материјала

Изменама и допунама Пословника о раду, Скупштина града Зајечара омогућила је прву фазу у функционисању електронског парламента кроз електронску доставу скупштинског материјала одборницима и свим другим учесницима у раду Скупштине и њених радних тела. На тај начин створени су услови да локални парламент ради брже и ефикасније. Уз лакши приступ, остварене су велике уштеде у буџету града Зајечара за штампање и доставу скупштинских материјала.

-За основну предност, ипак бих истакао, да смо на овај начин омогућили свим грађанима да се боље упознају са радом Скупштине града Зајечара и да путем својих непосредно изабраних представника узму активно учешће у креирању аката о којима се расправља и одлучује. Ово смо постигли на тај начин што смо одлучили да званични сајт Скупштине града Зајечара ( sgz.rs ) који за рад користе одборници буде потпуно отворен и доступан сваком грађанину на исти начин, без ограничења; дакле имаће све информације на располагању као и одборници. Верујем да ће то допринети квалитетнијим одлукама које сви заједно будемо доносили, рекао је председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков и додао:

-Прва седница сазвана на овај начин одржана је у уторак 22. маја 2018. године и показала је да смо посао на унапређењу рада Скупштине града Зајечара урадили добро. Захвалио бих се одборничким групама у Скупштини града Зајечара јер су апсолутно сви разумели потребу да заједно радимо по овом систему и подржали електронску доставу материјала. Заједнички циљ свих нас у наредном периоду јесте да заокружимо процес електронског парламента у смислу потпуног управљања седницама без папира и електронског гласања. Међутим, за разлику од првог корака који је зависио искључиво од воље одборника, ово друго зависи од средстава које имамо на располагању, а сви ће се, сигуран сам, сложити да улагања у квалитетнији живот грађана Зајечара морају имати приоритет.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.