Вести

Одржано 6. Јасеновачко лето

Одржано 6. Јасеновачко лето

У Великом Јасеновцу код Зајечара одржана je културно-уметничка манифестација 6. Јасеновачко лето.

Отварајући смотру градски већник за културу Вујадин Милошевић је нагласио значај оваквих манифестација за очување наше традиције и културе .

Одличним извођењем изворних песама и традиционалних игара посетиоце су одушевила културно- уметничка друштва из Тимочке Крајине и Румуније:„Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Никола Пашић“ из Зајечара, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Петар Радовановић“ из Злота и фолклорни ансамбл „Добрунеанка“ из општине Добрун у Румунији.

Гости из Румуније нису крили импресионираност синоћњом манифестацијом и желе да узврате гостопримство. Најавили су званичан позив организаторима да неко од наших културно-уметничких друштава гостује код њих.

Организатори манифестације су Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и месна заједница Велики Јасеновац, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 26
    јул
    Одржано 8. „Јасеновачко лето” у Великом Јасеновцу код Зајечара

    У Великом Јасеновцу код Зајечара синоћ је одржана традиционална културно-уметничка манифестација 8. “Јасеновачко лето”, коју је отворила градска већница за културу Елена Матковић.

    Више
  • 21
    авг
    Српски и влашки мелос "Јасеновачког лета"

    Манифестацији „Јасеновачко лето“, која је у суботу увече по трећи пут одржана у Великом Јасеновцу, присуствовало је двоструко више људи од броја становника села. Публика је уживала у наступу аматера из Рготине, Градскова, Гамзиграда, Тамнича, Брезоника и села домаћина.

    Више
  • 18
    авг
    Велики Јасеновац спреман за "Јасеновачко лето"

    Трећа по реду манифестација „Јасеновачко лето“ биће одржана у суботу у Великом Јасеновцу. "Јасеновачко лето" покренула је сопственим снагама Месна заједница и сами мештани, да би прошле године локална самоуправа преузела покровитељство манифестације, која се од овог лета налази у календару културних дешавања.

    Више
  • 16
    авг
    Одржано 2. Јасеновачко лето

    У Великом Јасеновцу, код Зајечара, одржано је 2. Јасеновачко лето. Беседом здравичара Новице Радуловића из борске Слатине почела је ова културно уметничка манифестација.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.