Вести

Одржан 36. Вражогрначки точак -Традиција дуга 36 година

Одржан 36. Вражогрначки точак -Традиција дуга 36 година

У Вражогрнцу је одржана 36. по реду Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак“.

Након дочека учесника, изведен је и богат и садржајан културно-уметнички програм.

Ову, надалеко познату манифестацију, отворио је Вујадин Милошевић, градски већник за културу, који је у име града и своје лично име, пожелео добродошлицу свим учесницима и посетиоцима. Он је подсетио на дугу традицију „Вражогрначког точка”, на његов почетак и развој.

Својим наступом публици су се представила културно-уметничка друштва: „Слога” из Вражогрнца, Фолкорна секција Друштва Рома из Зајечара и етно-група „Извор” и Врања, гости прве вечери фестивала. Након отварања додељене су захвалнице културно-уметничким друштвима.

Другог дана смотре организовано је такмичење у припреми гулаша, а публици се представило десет културно-уметничких друштава. Овом приликом све присутне је поздравила Елена Петровић, помоћник градоначелника која је нагласила да се град Зајечар поноси овом манифестацијом јер је по много чему јединствена.

-Нема ништа лепше него погледати у очи традицији и народним обичајима, али и младости. И млади пишу историју Вражогрнца, наша села морају да живе, рекла је Петровић.

Организатори ове културно-уметничке манифестације су Установа Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Туристичка организација Града Зајечара, Месна заједница Вражогрнац, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 15
    авг
    Одржана 38. Смотра народних обичаја „Вражогрначки точак”

    У оквиру 38. Смотре народних обичаја „Вражогрначки точак”, прве вечери у црквеној порти у Вражогрнцу, организовано је вече кореографског фолклора на коме су учествовали КУД-ови из: Вражогрнаца, Великог Извора, Халова, Градскова и Осипаонице

    Више
  • 12
    авг
    Завртео се по 37. пут Вражогрначки точак

    Након што се са звоника цркве зачуло звоно којим је манифестација званично отворена, публику је поздравио и градски већник за културу Вујадин Милошевић, који је учесницима поделио и захвалнице.

    Више
  • 01
    авг
    У Вражогрнцу 3. и 4. aвгуста Вражогрначки точак

    У Вражогрнцу ће 3. и 4. августа бити одржан 36. Вражогрначки точак, традиционална етно-манифестација, на којој ће наступити бројна културно – уметничка друштва и ликовни уметници.

    Више
  • 07
    авг
    35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак“

    За викенд је у Вражогрнцу одржана 35. Смотра народних обичаја “Вражогрначки точак”. 35.Смотру народних обичаја “Вражогрначки точак” у име града и градоначелника Зајечара Бошка Ничића отворила је Елена Петровић, помоћница градоначелника.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.