Вести

Крос серија РТС-а у Зајечару: Кроз циљ прошло 1587 тркача

Крос серија РТС-а у Зајечару: Кроз циљ прошло 1587 тркача

За викенд је на Краљевици одржано прво такмичење из овогодишње Крос серије РТС-а.

У 26 трка кроз циљ је прошло 1587 тркача из Србије и иностранства, од предшколског узраста до сениорске категорије.

Легенда атлетске сцене био је присутан на Крос серији РТС-а али и генерални секретар Савеза атлетских талената Србије Мирко Вујаклија.

-Захваљујем се свима, посебно професорима, наставницима, што су довели велики број деце јер је ово велика ствар за нашу Србију, за град Зајечар. Овде су дошли такмичари из целе Србије. Атлетика је најлепши спорт, она је база свих спортова, рекао је Дане Корица, промотер Крос-а.

-Није лако организовати Крос РТС-а. То су велики подухвати, све се ради на волонтерској бази. Ја бих честитао граду и читавој екипи која је данас омогућила учесницима да се такмиче овде, истакао је Мирко Вујаклија.

-Пресрећан сам сваки пут када је Крос РТС-а овде, посебно јер нас увек послужи време. Предиван је дан, ми смо се потрудили да обезбедимо и мало боље услове него што је то било ранијих година, да средимо стазу, трибине, прилазне путеве. Пресрећан сам што је велики број младих људи дошао овде из читаве Србије да се такмичи. Зајечар ће увек широм отворити срце и за Крос РТС-а, али и једног дана ако се буде организовала Крос лига Србије. Радићемо да услови за бављење уопште спортом, али пре свега овим базичним спортом, као што је атлетика, буду што бољи у нашем граду. План је да на овом простору једног дана никне права атлетска стаза, а касније да се надограђује и то постане отворени Атлетски стадион, истакао је овом приликом градоначелник Бошко Ничић.

На спортском полигону на Краљевици, осим такмичара, окупио се и велики број гледалаца, а њих је поздравио и помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић.

-Град Зајечар је увек био град препознатљив по томе што пуно улаже у спорт, што у професионални, што у аматерски и школски, јер сви знамо колико је битно бавити се спортом. Знамо да је атлетика базичан спорт и представља један предуслов за бављење свим осталим спортовима. Град Зајечар ће и у будућности подржавати овакве манифестације, нагласио је Станковић.

Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза Зајечара је рекао да је град Зајечар поносан на једну овакву манифестацију.

Победници сениорских трка су Новопазарци – Амра Терзић на 3000 м и Елзан Бибић на 5000 м.

Покровитељи ове спортске манифестације су Министарство омладине и спорта, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и градови- домаћини. Генерални спонзор је Ваљевска пивара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.