Вести

11.новембар обележен и у Зајечару Фото: Фото: Радио магнум

11.новембар обележен и у Зајечару

У Србији се низом манифестација обележава Дан примирја у Првом светском рату у знак сећања на 11. новембар 1918. године када је у 11 сати ступило примирје.

У знак сећања на невине жртве Велкиког рата, делегације Града Зајечара, Војске Србије и борачких организација положиле су на градском тргу венце на Споменик учесницима балканских и Првог светског рата.

Венце су положиле делегације Града Зајечара, Команде гарнизона Зајечар, СУБНОР-а Зајечар, Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Србије, као и делегација Удружења потомака ратника од 1912.-1920. године.

Велики рат однео је 20 милиона живота, а Србија је изгубила трећину становништва. Први светски рат званично је завршен 11. новембра 1918. године у 11 сати, капитулацијом Немачке.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.