Вести

Отворен Први Фестивал школског театра у Зајечару

Отворен Први Фестивал школског театра у Зајечару

У Народном позоришту Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић отворен je Први Фестивал школског театра (ФЕШТА). Према речима директора Фестивала Милоша Ђуричића, фестивал је покренут на иницијативу руководства наше установе са циљем да поприми шири карактер и током наредних година постане једна од најзначајнијих смотри школског театра у Србији.

ФЕШТУ је отворио уметнички директор Фестивала професор Стеван Јовановић који је истакао да ће се такмичити представе 5 школских драмских трупа из Бијељине, Љубовије, Књажевца и Бора , након чега ће најбољима бити додељене вредне награде. Нагласио је да се поред представа такмиче и трејлери за представе , јер млади воле да стварају видео записе.

Прве вечери ФЕШТЕ наступили су: Драмска трупа Економске школе из Бијељине, са представом „Соба“, по тексту и у режији Игора Калајџије и драмска дружина Гимназије „Бора Станковић“ из Бора, која је извела представу „Последња шанса“ по тексту Мирјане Бобић Мојсиловић, у режији Сандре Живковић.

Фешта се наставља данас када ће чланови драмске трупе ОШ“Димитрије Тодоровић Каплар“ из Књажевца извести две представе : од 12:30 „У чаробној земљи снова“ по тексту Луиса Керола, у режији Данијеле Томић а од 18:00 сати „Бајку о времену“ Љубише Ђокића у режији Оливере Ранђеловић. Од 20:00 драмска трупа Средње школе „Вук Караџић“ из Љубовије извешће представу „Хасанагиница“ Љубомира Симовића у режији Соње Мандић

Школска драмска дружина зајечарског Позоришта одиграће свој комад изван конкуренције, у част награђених, у уторак 18.12.2018. од 18:00.

Организатор ФЕШТЕ је Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“,а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.