Вести

Почиње изградња Капитол парка у Зајечару!

Почиње изградња Капитол парка у Зајечару!

Капитол парк у Зајечару биће отворен до краја пролећа наредне године и простираће се на око 6.500 метара квадратних продајног простора.

У првој фази изградње објекта, како је најављено, биће упослено 300 људи, а након завршене прве фазе, у 18 локала радиће још 150 до 200 људи.

Директор компаније Посеидон групе Џејмс Ган са сарадницима одржао је састанак са руководством града Зајечара када је и најавио отварање ритејл парка за пролеће 2019. године.

-Наше искуство у раду у Зајечару је веома позитивно. Град је отворен за инвестиције, то је показала и брзина реализације одређених процедура. Надамо се да ће долазак Капитол парка привући и друге инвестиције што је показало наше искуство у раду и у другим градовима где Капитол парк функционише. Верујемо да ће како овде, тако и у другим деловима Србије бити иста прича. Данас званично можемо да потврдимо да се почиње са изградњом најновијег Ритејл парка. Капитол Парк Зајечар биће пети по реду ритејл парк Посеидон групе у који ће бити уложено око 10 милиона евра и који ће потрошачима понудити микс од 18 продавница познатих домаћих и интернационалих брендова на 6500 м2 продајног простора.

-Неки од брендова који ће се придружити Капитол Парку на пролеће су JYSK, Nefa, Studio Moderna, Extreme Intimo, Opposite, Đak sport, Lilly, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Sinsay i N sport. Остатак ће бити објављен наредних месеци. Осим тога, долазак овог пројекта у Зајечар допринеће економији града доносећи око 300 радних места у фази изградње и 150 до 200 након отварања. Одлука да инвестирамо у Зајечар проистекла је између осталог из његове повољне централне локације у борско-зајечарском округу, као и позитивних трендова економског развоја у граду и чињенице да овакав продајни комплекс не постоји у овом делу Србије. Задовољство нам је што ћемо инвестирати у изградњу продајног комплекса који ће бити на услузи преко 60 000 становника града Зајечара, истакао је директор компаније Џејмс Ган.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић истакао је значај који ће ова инвестиција имати за град јер долазак Капитол Парка у Зајечар неће донети грађанима само добру куповину већ и нова радна места. Он је истакао да је отварање Капитол парка, тренутак када видимо напредак града и потврђујемо да се крећемо у добром смеру.

-Оно што смо најавли да ће бити, почиње полако да се реализује. Капитол парк ће се градити на површини од око 20 хиљада квадрата, с тим што ће на том простору, бити изграђен и Лидл. Надамо се да ће ових дана Лидл објавити када ће почети са изградњом њиховог објеката. У првој фази ће бити упошљено 300 радника, касније још 200, дакле само у првој фази. Добићемо један предиван простор, уместо рушевине и змијарника, знате да фабрика „Арсеније Спасић“ не ради већ 20 година. И за сам град Зајечар је важно што смо добили овакве објекте, него неке производње које су на пример, раније испуштале олово из својих погона и постројења, истакао је Ничић и додао:

-Нама је битно да људи буду упошљени, да примају редовне и пристојне плате, и да овај град има структуру буџета од пореза на зараде, а не од било чије помоћи, и то је најздравији извор финансирања локалне самоуправе. Постоји могућност да у другој фази, неко од домаћих закупаца, закупи и неки локал у том објекту, а већ има заинтересованих. Стално се поставља питање ко ће ту да купује? Немојте да бринете, направили су они добру процену тога, ко ће да купује и да ли им је исплатива инвестиција. Компаније које су закупци простора а и Посеидон група, спремни су да спонзоришу и разне спортске клубове, културна дешавања

Након завршених пројеката у Шапцу, Сомбору и Београду, као и започетих радова у Лесковцу, Посеидон група наставља да инвестира у српско ритејл тржиште, овога пута у граду на Тимоку

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.