Вести

Oдржана 24. седница Скупштине града Зајечара

Oдржана 24. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 24. седница Скупштине града на којој су одборници усвојили Пословник Скупштине града, као и одлуке о јавним расправама и јавним признањима града Зајечара, о Градском већу и месним заједницама, изменили и допунили Одлуку о Градској управи, усвојили промене на челу зајечарског Водовода и одлуку на основу које сви Зајечарци остварују право на бесплатан јавни превоз на локалним линијама.

Такође, усвојен је и Локални акциони план за младе од 2018. до 2022. године.

Општи циљеви овог плана обухватају: унапређење запошљавања, запошљивост и предузетништво младих, креирање окружења за развој активизма, волонтирање и мобилност младих, повећање нивоа безбедоносне културе младих, подстицање развијања система неформалног образовања, унапређивање здравља, здравих стилова живота и социјалне инклузије младих, као успостављање система омладинске политике Града Зајечара.

Милан Станковић, помоћник градоначеника града Зајечара је поводом усвајања четворогодишњег Локалног акционог плана за младе рекао да се на њему дуго и подобно радило.

-Морам да похвалим Локални акциони план за младе и Канцеларију за младе. План је израђиван мало дуже, али је добро што је тако, јер је урађен баш онакав какав јесте, детаљан. Ово је само показатељ како и у будућности треба да се ради и колико пажње морамо да посветимо младима, рекао је Станковић.

На седници измењена је и допуњена Одлука о Градској управи, и усвојена Одлука о Градском већу града Зајечара, као и Одлука о месним заједницама.

Одборници су усвојили и Одлуку о конверзији потраживања Града Зајечара у удео града Зајечара у капиталу Друштва за превенцију инвалидности и радно оспособљавање инвалида „Заштитна радионица“ д.о.о. Београд.

Такође, усвојена је Одлука о накнадама за коришћење јавних површина на територији града Зајечара и измењена и допуњена Одлука о комуналном уређењу на територији Града, Одлука о накнадама за коришћење јавних површина на територији града Зајечара и измењена и допуњена Одлука о комуналном уређењу на територији Града.

Зелено светло дато је и на одлуку о субвенционисању градског и приградског линијског превоза путника на територији Града Зајечара. Усвајањем овог документа сви Зајечарци остварују право на бесплатан јавни превоз на локалним линијама. Ова одлука примењиваће се након осам дана од објављивања у Службеном листу.

Одборници су усвојили и Одлуку о приоритетним областима од јавног интереса града Зајечара за 2019. и 2020. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења.

На седници је усвојено и решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ за 2019. годину, измењен је Посебан програм коришћења средстава из буџета града Зајечара по основу субвенција Јавног предузећа „Урбанизам и изградња“ за 2019. годину, и усвојено Решење о именовању председника и чланова Наџорног одбора овог предузећа.

Усвојен је и Предлог Решења о давању сагласности на Прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ Зајечар за ову годину, као и Решење о именовању председника и чланова Наџорног одбора тог предузећа. Такође, усвојено је Решење о именовању вршиоца дужности директора Јавног-комуналног презузећа ЈКП „Водовод“ Зајечар.

Након што је досадашњем директору Марку Пауновићу истекао четворогодишњи мандат, за в.д. директора овог предузећа, изабран је Никола Шарчевић, дипломирани инжењер геологије за хидрогеологију из Зајечара.

Одборници су усвојили Финансијски извештај Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју за 2018. годину и Програм рада и Финансијски план те установе за ову годину. Такође, усвојена су решења о именовању чланова Управног одбора Туристичке организације, о разрешењу и именовању члана Школског одбора Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ и Основне школе „Хајдук Вељко“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 27
    нов
    АКРЕДИТАЦИЈЕ -19. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

    19. седница Скупштине града Зајечара биће одржана у среду, 29. новембра у великој сали Скупштине града Зајечара, са почетком у 10 часова.

    Више
  • 23
    јун
    Одржана 16.седница Скупштине града

    На 16. седници Скупштине града Зајечара усвојен је други ребаланс буџета за 2023. годину. Начелница одељења за буџет и финансије града Зајечара Валентина Ђуричић образложила је да је разлог за други за други ребаланс буџета града Зајечара за ову годину је обавеза усклађивања плата запослених

    Више
  • 26
    дец
    Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара

    Према речима Валентине Ђуричић, начелнице Одељења за буџет и финансије, буџет се умањује за 209 милиона и 818 хиљада динара, па укупно формирана средства буџета из свих извора износе 2.941.682.508,68 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.