Вести

Такмичење рецитатора “Песниче народа мог”

Такмичење рецитатора “Песниче народа мог”

У зајечарском Позоришту одржано је градско такмичење рецитатора “Песниче народа мог” на коме је учествовало 36 такмичара из основних и средњих школа, подељених у три категорије. Жири који су сачињавали глумци Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” : Предраг Грбић, председник, Сања Недељковић и Габријел Бећаревић, чланови, донео је одлуку да у категорији млађег узраста, у конкуренцији 16 такмичара нижих разреда основних школа, прво место освоји Лара Жикић, друго место Вељко Љубисављевић, а треће место Дуња Јовановић.

У категорији средњег узраста, између 13-торо такмичара виших разреда основне школе, прву награду освојила је Даница Васиљевић, другу Богдан Петровић, а трећу Мила Младеновић.

У конкуренцији седморо рецитатора из зајечарских средњих школа , у категорији старијег узраста, прво место освојила је Леа Витомировић, друго Стефан Вугринец, а треће Кристина Јевтић. Награђени рецитатори у све три категорије стекли су право учешћа на окружној смотри рецитатора које ће 25. априла бити одржана у Књажевцу.

Организатор градског такмичења рецитатора је Народно позоришта Тимочке Крајине - Центар за културу “Зоран Радмиловић” у сарадњи са Савезом аматера Србије и основних и средњим школама са подручја града, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 27
    мај
    Победник 34.Фестивала младих песника Лука Бољевић из Подгорице

    Победник 34.Фестивала младих песника ,,Дани поезије” 2019 је Лука Бољевић из Подгорице у Црној Гори. Ову одлуку донео је трочлани жири у саставу: Дејан Алексић, председник, Ален Бешић, члан и Катарина Пантовић, члан.

    Више
  • 11
    апр
    Конкурс за младе песнике

    Центар за културу и туризам града Зајечара расписао је конкурс за учешће на 31. фестивалу младих песника "Дани поезије"који ће бити одржан од 23. до 28. маја. Пријаве треба доставити најкасније до 28. априла.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.