Вести

Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

Велики Извор: Још једном потекла вода студена!

У Великом Извору је у суботу одржана 11. Смотра народног стваралаштва града Зајечара „Потекла вода студена“.

Манифестацију је отворила помоћница градоначелника Зајечара Елена Петровић која је овом приликом рекла да је велики број мештана и младих који су били на манифестацији, управо знак да ово село живи.

-Манифестација „Потекла вода студена“ управо осликава како треба да чувамо традицију и наше обичаје. Зајечар је поносан на ову манифестацију, зато што са овим сабором живи и наша традиција и ми пишемо историју овог села.

У такмичарском делу наступило је осам културно-уметничких друштава : Ђорђе Генчић“ из Великог Извора, „Слога“ из Вражогрнца, „Зоран Гајић“ из Рготине, „Божур“ из Звездана, „Граничар“ из Халова, „Градец“ из Градскова, „Дубочане“ и „Лубница“ из истоимених села. Селектор Савеза аматера Србије који је присуствовао смотри одредииће ко ће од поменутих фолклорних ансамбала учествовати на републичким смотрама народног стваралаштва.

У ревијалном делу наступили су : Градски фолклорни ансамбл „ЗОРА“ , Фолклорна секција друштва Рома Зајечар, и КУД „Пензионер“ из Зајечара.

Организатор смотре је Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са месном заједницом Велики Извор, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.