Вести

Зајечар: Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

Зајечар: Одржана седница Савета за безбедност саобраћаја

На јуче одржаној седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара, којој су присуствовали Бошко Ничић, градоначелник града Зајечара у својству председника Савета, Драгослав Ђорђевић, члан Градског већа града Зајечара – координатор рада, Вукашин Лакићевић, члан Градског већа града Зајечара –члан, Александар Ђорђевић, Одељење саобраћајне полиције ПУ Зајечар -члан, Слађан Савић, председник Прекршајног суда Зајечар - члан, Аца Тричковић, ЈП „Путеви Србије“-члан, Андрија Дончев, ЈП „Урбанизам и изградња“ Зајечар-члан, Ненад Василијевић, директор ЈКП „Зајечарпаркинг“ Зајечар –члан, Иван Стојановић, главни урбаниста Града Зајечара -члан, Драган Вукашиновић, Одељење за привреду и друштвене делатности -члан, Златан Јанковић, Одељење за комуналну полицију и инспекцијске послове-члан, Горан Станковић, Актив директора средњих школа Зајечар-члан, Саша Војиновић, Актив директора основних школа Зајечар-члан, Владан Марковић, секретар Црвеног Крста Зајечар-члан, Роберт Шарац, Ауто школа „Стоп 019“ ДОО-члан, Биљана Јевтић, ЛТАЦ „Јевтић“ –члан, донето је више иницијатива и закључака.

Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара је на јучерашњој седници донео закључак и поднео иницијативу да се с обзиром на лоше стање коловоза у улици Железничкој у Зајечару, ограничи кретање одређеним категоријама теретних возила. Наложено је Јавном предузећу за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња“ Зајечар да у складу са Правилником о саобраћајној сигнализацији постави одређени саобраћајни знак, који ће ограничити кретање теретних возила највеће дозвољене масе 5 тона.

Председник Савета Бошко Ничић је овом приликом истакао да је најоптерећенија улица у Зајечару Железничка улица. За санацију те улице потребно је више од двадесет милиона динара, а озбиљна реконструкција улице коштала би близу милион евра, што град Зајечар није у могућности да приушти, без помоћи пиваре у Зајечару, у чијој се улици фабрика и налази. Свакодневно, највеће оптерећење у овој улици врше камиони шлепери велике носивости, који улазе у фабрику због утовара пива. Порез на зараде је једини приход који град Зајечар има, од 80 радника које пивара запошљава и тај приход није довољан да се покрију трошкови реконструкције Железничке улице. На седници је донет и закључак да Јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ Зајечар и у другим улицама где постоје велика оштећења, изврши увид постојећег стања коловоза и ограничи кретање за одређену категорију теретних возила, где је то неопходно.

Због великог обима непрописног паркирања на коловозу у улици Добривоја Радосављевића Бобија, у улици Тимочки кеј и у делу АВНОЈ-ске улице код пешачког места, на седници Савета је донет закључак да Јавно предузеће „Урбанизам и изградња“ Зајечар у складу са Правилником о саобраћајној сигнализацији, постави саобраћајне знакове којима ће се обезбедити потпуна забрана заустављања и паркирања.

Донет је и закључак и иницијатива да се због безбедности деце у саобраћају, постави што већи број лежећих полицајаца, платформи и калота, како би се саобраћај у зони школа успорио.

Покренута је и иницијатива за измену постојећег програма организовања такси превоза на територији града Зајечара. По овој иницијативи, требало би да се укине такси стајалиште у улици Љубе Нешића код „Симпа“, због угрожавања безбедности саобраћаја, а да се уведу се нова, у улици Светозара Марковића код „Н Спорт-а“ и у улици Косте Чауша. Измениће се број такси места код старе аутобуске станице, а таксисти ће моћи да се код нове аутобуске станице прописно паркирају, у оквиру простора саме станице.

Донет је закључак да се техничким мерама забрани саобраћај кроз целу пешачку зону, од зајечарског позоришта до основних школа „Љуба Нешић“, „Десанка Максимовић“ и до цркве.

По иницијативи Савета за безбедност града Зајечара, Јавно комунално предузеће „Зајечарпаркинг“ треба да ревидира постојећа паркинг места која угрожавају одвијање саобраћаја, да их уклоне из постојећег јавног паркирања и да о томе известе Савет на следећој седници.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 13
    мар
    Заседао Савет за безбедност саобраћаја града Зајечара

    Седницом је председавао градоначелник Зајечара и председник Савета Бошко Ничић. На седници је усвојен Програм рада Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на подручју локалне самоуправе Зајечар за 2023.годину.

    Више
  • 05
    сеп
    Септембар - месец саобраћајне едукације првака

    Од 20.јуна до 30.јула у улицама првог и другог приоритета, као и у зони у близини основних и средњих школа, дечјих вртића и Дома ученика средњих школа урађена је хоризонтална сигнализација, речено је на седници Савета за безбедност саобраћаја. У септембру је предвиђена саобраћајна едукација првака.

    Више
  • 01
    јул
    СБС о паркирању мотоцикала

    Од 20.јуна, када је почело обележавање хоризонталне сигнализације у граду, урађено је 32% од планираних радова, речено је на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

    Више
  • 04
    апр
    Редовна седница Савета за безбедност саобраћаја

    Чланови Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара разматрали су на данашњој седници више дописа и обавештења из домена саобраћаја,а додељена су и конкретна задужења.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.