Вести

Сертификат Граду Зајечару о почетку сарадње у области доброг управљања

Сертификат Граду Зајечару о почетку сарадње у области доброг управљања

У Београду је свечано потписан Меморандум о разумевању о активностима у области доброг управљања, између Града Зајечара и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Меморандум је у име града Зајечара потписао Бошко Ничић, а у име УНОПС-а Микела Телатин, директорка Канцеларије.

На свечаном скупу се могло чути о унапређењу локалне администрације, добре управе и њених приниципа. Добра управа као део реформе јавне управе има за циљ да приближи локалну самоуправу грађанима. Она представља и квалитет пружања услуга грађанима, принципе ефикасности, одговорности, делотворности. Добро управљање је изазов али је корисно за заједницу и за њен развој.

Овај догађај је израз воље да се принципи добре управе уграде у рад локалних самоуправа у Србији, уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији и Сталне конференције градова и општина, чуло се на скупу.

Овом догађају присуствовали су и Бранко Ружић, министар Државне управе и локалне самоуправе, представници Швајцарске канцеларије за сарадњу, представници релевантних државних институција и 96 градоначелника и председника општина у Србији.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.