Вести

Одржана 26. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 26. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 26. седница Скупштине града.

Oдборници усвојили Завршни рачун буџета града за 2018. годину.

Град Зајечар је укупно остварио текућа примања, приходе, са пренетим средствима у износу од 1,89 милијарди динара, док су извршени текући расходи и издаци у износу од 1,81 милијарду динара. Разлика између укупних прихода и укупних издатака је 83,17 милиона динара и та средства се налазе на консолидованом рачуну града Зајечара.

На седници је усвојен Финансијски извештај Јавног предузеча „Дирекција за изградњу“ у ликвидацији за период од 01. јанура до 31.децембра 2018. године.

Одборници су усвојили и Локални антикорупцијски план града Зајечара за период од 2019. до 2022. године, као и Одлуку о образовању Радног тела за праћење примене тог плана.

Одборници су зелено светло дали и на измењен и допуњен Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Зајечара за ову годину.

У току саме реализације, јавила се потреба да се одређена средства пренесу са једне на другу позицију, да би се што боље распоредила и да би остварење предвиђеног буџета за пољопривреду било што веће, рекла је овом приликом Весна Станковић, члан Градског већа задужена за пољопривреду.

-У току реализације дошли смо до закључка да за неке мере које су предвиђене овим програмом, наши пољопривредници тешко испуњавају Законом предвиђене услове, посебно за мере које су предвиђене у области прераде. У области производње алкохолних пића веома је строга законска регулатива. Да би смо та средства боље искористили, да не би стајала неискоришћена, јавила се потреба да увећамо позицију за средства која су предвиђена за физичку имовину пољопривредних газдинства. Тим предлогом измена планира се да са 13,5 милиона динара, колико је у програму предвиђено, ту позицију увећемо на 14 и по милиона, а да меру која предвиђа инвестиције у прераду, смањимо са предвиђених 2 милиона, на 800.000 динара, навела је Весна Станковић.

Овим предлогом измена предвиђено је да се средства са позиције која се односи на израду пројектне документације, с обзиром на то да нису изашли конкурси код Министарства, пребаце на физичку имовину пољопривредних газдинстава.

На седници једногласно је усвојено и Решење о преносу права коришћења на сеоским водоводима, којим се Јавном комуналном предузећу „Водвод“ преноси право коришћења на сеоским водоводима у насељеним местима на територији града Зајечара, и то у Звездану, Рготини, Великом Извору и Вратарници, на неодређено време.

Одборници су данас усвојили и Извештај о раду и пословању Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ за прошлу годину, и дали сагласност на другу измену и допуну Програма посоловања тог предузећа за ову годину.

Такође, усвојени су и извештаји о раду и финансијком пословању Здравствене установе Апотека „Зајечар“ за 2018. годину, а одборници су дали сагласност на план рада и финансијски план те установе за ову годину.

На седници је усвојен годишњи и финансијски извештај о раду Центра за социјални рад „Зајечар“ за прошлу годину, и дата је сагласности на програм рада те установе за ову годину годину. Такође, одборници су усвојили и финансијски план, као и прву и другу измену и допуну тог плана за 2019. годину.

Сагласност је дата и на програм рада Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ за ову годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 27
    нов
    АКРЕДИТАЦИЈЕ -19. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

    19. седница Скупштине града Зајечара биће одржана у среду, 29. новембра у великој сали Скупштине града Зајечара, са почетком у 10 часова.

    Више
  • 23
    јун
    Одржана 16.седница Скупштине града

    На 16. седници Скупштине града Зајечара усвојен је други ребаланс буџета за 2023. годину. Начелница одељења за буџет и финансије града Зајечара Валентина Ђуричић образложила је да је разлог за други за други ребаланс буџета града Зајечара за ову годину је обавеза усклађивања плата запослених

    Више
  • 26
    дец
    Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара

    Према речима Валентине Ђуричић, начелнице Одељења за буџет и финансије, буџет се умањује за 209 милиона и 818 хиљада динара, па укупно формирана средства буџета из свих извора износе 2.941.682.508,68 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.