Вести

Зајечар: Завршена 19. Међународна филозофска школа

Зајечар: Завршена 19. Међународна филозофска школа

У Зајечару је завршена 19. Међународна филозофска школа „Феликс Ромулиана“ која је окупила око 50 полазника и 31 предавача и из Србије, Бугарске, Македоније, Републике Српске,Хрватске, Немачке и Италије.

Директор школе проф. др Миленко Бодин пријатно је изненађен великим интересовањем учесника, и то не само филозофске струке , већ и припадника других интелектуалних струка које је привукла тема овогодишње филозофске школе – “Безбедност и слобода”. Они су допринели да се ова тема у Зајечару осветли и да се појаве најквалитетнија мишљења о овим кључним проблемима не само друштва у Србији, већ и у Европи и свету.

Међу еминентним предавачима у школи био је и професор филозофије Стефан Зоргнер који предаје на Универзитетима у Риму и Берлину. Он истиче да је уживао у раду филозофске школе и да је срео многе колеге са Балкана, са којима се и раније сусретао, са којима дели иста интересовања. Што се тиче теме скупа, добро је што су ту били заступници и аналитичке и континенталне филозофије што је допринело доношењу квалитетнијих закључака.

Организатори филозофске школе су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Центар за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.