Вести

Зајечар: Отворена 21. Међународна Филозофска школа

Зајечар: Отворена 21. Међународна Филозофска школа

Међународна Филозофска школа „Фелиx Ромулиана“ отворена је синоћ у једној од кула на касноантичком локалитету чије име носи.

Школа се у Зајечару одржава по 21.пут у организацији Установе Народно позориште Тимочке Kрајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић и Центра за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар. У име Града полазнике школе поздравила је Елена Матковић, градски већник за информисање и културу, а испред домаћина добродошлицу им је пожелео Владимир Ђуричић директор зајечарске установе културе.

О значају школе и овогодишњој теми „,Трансхуманизам,филозофија и криза човечанства“ говорили су њен почасни председник Слободан Дивјак и директор школе др Миленко Бодин.

Након свечаног отварања представљен је Зборник радова са прошлогодишње филозофске школе у издању Установе „Зоран Радмиловић“ а рад школе одвијаће се у великој сали Градске управе у Зајечару данас током целог дана, као и сутра до 13.30 сати.

21. Међународна филозофска школа “Феликс Ромулијана” окупила је ове године 28 филозофа из Србије, Републике Српске, Бугарске и Хрватске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.