Вести

Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 34. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 34. седница Скупштине града.

Усвојена је одлука о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2019. годину.

Према речима Валентине Ђуричић, начелнице Одељења за буџет и финансије, буџет се умањује за 209 милиона и 818 хиљада динара, па укупно формирана средства буџета из свих извора износе 2.941.682.508,68 динара.

Такође, на седници је усвојена одлука о боравишној такси, одлука о приступању изради Плана детаљне регулације блока између улица Генерала Гамбете, Крфске, Пана Ђукића и Булевара доктора Зорана Ђинђића, одлука о постављању мањих монтажних објеката на јавним површинама, као и одлука о прибављању сеоских кућа са окућницом у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом.

Одборници су усвојили и одлуку о такси превозу путника и лимо сервису на територији града Зајечара. Како је наведено у образложењу, овом одлуком се врши усклађивање регулисања такси превоза на територији града Зајечара са одредбама Закона о превозу путника у друмском саобраћају. Тежња законодавца је да све јединице локалне самоуправе имају исте такси услове.

На седници је дата сагласност и на програм пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок одржавање“ за наредну годину, као и на посебан програм коришћења субвенција из буџета града за наредну годину.

Усвојен је програм пословања и правилник рада Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ за наредну годину, као и на посебан програм коришћења средстава из буџета града Зајечара по основу субвенција том јавном предузећу. Такође, одборници су били сагласни и око програма пословања за наредну годину јавних предузећа „Водовод“, „Зајечарпаркинг“, „Хигијена“, Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар“, као и Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“.

Одборници су усвојили и одлуку о приступању изради Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности града Зајечара, као и решења о разрешењу директора Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“ и именовању вршиоца дужности те установе.

Досадашња директорка Облутка Ана Петковић разрешена је функције због истека мандата, те је решењем о именовању поново изабрана за вршиоца дужности те Установе на период од годину дана. Такође, данас су усвојена решења о разрешењу и именовану чланова школских одбора основних школа „Хајдук Вељко“, „Десанка Максимовић“, „Ђура Јакшић“ и „Владислав Петковић Дис“ у Грљану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 27
    нов
    АКРЕДИТАЦИЈЕ -19. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

    19. седница Скупштине града Зајечара биће одржана у среду, 29. новембра у великој сали Скупштине града Зајечара, са почетком у 10 часова.

    Више
  • 23
    јун
    Одржана 16.седница Скупштине града

    На 16. седници Скупштине града Зајечара усвојен је други ребаланс буџета за 2023. годину. Начелница одељења за буџет и финансије града Зајечара Валентина Ђуричић образложила је да је разлог за други за други ребаланс буџета града Зајечара за ову годину је обавеза усклађивања плата запослених

    Више
  • 02
    дец
    Одржана 33. седница Скупштине града Зајечара: Усвојен буџет за 2020.годину

    У Зајечару је одржана 33. седница Скупштине града Зајечара, на којој је усвојена Одлука о буџету града Зајечара са Кадровским планом за наредну годину. Буџет за 2020. годину износи 2.4 милијарде динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.