Вести

СРЕЋАН БАДЊИ ДАН: У рану зору по бадњак

СРЕЋАН БАДЊИ ДАН: У рану зору по бадњак

Свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, традиционално су јутрос у зору секли бадњаке.

Градоначелник Бошко Ничић је овом приликом честитао божићне празнике грађанима.

-Традиционално на Бадње јутро, епархија тимочка и Градска управа излазе на сечење бадњака, симболизујући на тај начин жељу да у све домове грађана Зајечара уђе мир, љубав, здравље, да Бадњи дан и Бадње вече, прославе у кругу својих породица, у слози и љубави, и да сутра, сви заједно радосно, онако како се то вековима чини у православљу, узвикнемо „Христост се роди, Ваистину се роди“. Свим грађанима Зајечара и Тимочке крајине, желим срећне Божићне празнике и надам се да ће нам ова година бити благородна“, рекао је Ничић.

Празнике је честитао и протонамесник Зоран Голубовић, старешина цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.

-Данас је Бадњи дан и овом приликом позивам све, да у што већем броју, вечерас у 17.00 часова дођу до цркве, да будемо заједно на богослужењу, на вечерњој служби, одакле ћемо око 17 сати и 30 минута, литијски кренути до центра, где ћемо да обавимо налагање бадњака. Суштина је да топлина Христове љубави уђе у све домове, а оно што симболизује налагање бадњака, је заправо ватра која је била заложена у пећини где је рођен Господ. Дрва за ватру су донели пастири који су се налазили у близини, и којима су Господњи анђели рекли да се рађа онај који је створио свет. Због тога ми симболично налажемо бадњак и симболизујемо ту ватру која треба да загреје наша срца и испуни нас љубављу према Господу и ближњима. Христос се роди, ваистину се роди, рекао је Голубовић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.