Вести

Богојављење у Зајечару: Часни крст припао Ивани Милојковић (35) из Зајечара

Богојављење у Зајечару: Часни крст припао Ивани Милојковић (35) из Зајечара

Поводом великог хришћанског празника Богојављења Српска православна епархија Тимочка и Град Зајечар и ове године, на Црном Тимоку организовали су, по осми пут манифестацију пливања за Богојављенски Часни крст.

Часни крст је припао Ивани Милојковић (35) из Зајечара, а момци из Зајечара, Краљева, Теслића, Бијељине, Бугојна, Крагујевца, Травника, и Сарајева, пустили су Ивану џентлменски, да прва стигне на циљ.

Пре старта трке Епископ Тимочки господин Иларион благословио је све пливаче, а уз традиционално пуштање голуба у ваздук, присутне је поздравио и Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

-Као и претходних година пуно ми је срце што сте се, на овом прелепом месту, окупили у овако великом броју и својим присустом увеличали ову прекрасну манифестацију, која је од великог значаја за духовни развој нашег народа, а својим присуством уједно сте дали и моралну подршку овим одважним витезовима. А потез да џентлменски пусте да победи ова храбра и одважна девојка Ивана Милојковић, прави је знак витештва. Мада сви такмичари који су пливали су победници, истакао је Бошко Ничић.

Епископ Тимочки Иларион честитао је победници на успеху а упутио је честитке и осталим учесницима

-Она је уз џентлменски поступак осталих такмичара победила и целокупан овај догађај може да буде за пример многима, рекао је Иларион.

Најмлађи учесник био је деветнаестогодишњи Елвис Хоџић из Бјељине, док је најстарији учесник био четрдесетосмогодишњи Предраг Вукичевић из Зајечара.

Oвогодишња свечаност је почела јутарњом Светом архијеријском Литургијом Светог Јована Златоустог, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Зајечару, а затим, у порти Саборне цркве, обављено је велико водоосвећење. Велика литија прошла је кроз центар града, све до Попове плаже.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.