Вести

 „Љубави, нека буде воља твоја“ - Mузичко-поетско вече одушевило публику у Зајечару

„Љубави, нека буде воља твоја“ - Mузичко-поетско вече одушевило публику у Зајечару

У пуној сали зајечарског театра синоћ је одржан концерт Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац“ из Зајечара под руководством Маје Миленковић , „Љубави, нека буде воља твоја“, посвећен женама поводом њиховог празника. Ово музичко-поетско вече одушевило је публику која је громким аплаузом градски хор два пута враћала на сцену .

Концерт који је организован две године након оснивања зајечарског певачког друштва потврдио је велики напредак у певању у односу на први наступ најмађег зајечарског хора. Публика је са уживањем слушала одличну интерпретацију композиција из богате традиције византијског хорског певања које је хор извео на прошлогодишњем Антика фесту у представи „Опсада и пад Константинопоља“, затим руске песме: „Коњ“ и „Рјабинушка“, композиције из опуса Стевана Стојановића Мокрањца и других домаћих аутора, као и народне песме „Пошла румена „ „Ајде Јано“ и „Мндра мја“ ( Лепотице моја) . Корепетирори су били : Душан Ђорђевић на хармоници, Милош Трајковић на тарабуци и Весна Обрадовић Костић, клавир.

Комплетном ужитку допринели су глумци зајечарског позоришта : Наташа Петровић у улози водитеља и Бранислав Мијатовић који је говорио стихове о љубави. Најлепше стихове говорила је и чланица хора , професорка Славица Станковић. Уз одличне видео анимације, било је ово вече за памћење у зајечарском позоришту.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 20
    авг
    На зајечарском Тргу одржано „Хорско вече“

    Наступили су камерни хор „Лавиринт“ и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ који су извели разноврстан репертор, од класичне музике до популарних песама страних и домаћих аутора. Програм је започео „Лавиринт“ композицијама „Синг ње анд цхант ит“ Томаса Морлија

    Више
  • 18
    авг
    У четвртак "Хорско вече" у Зајечару

    На Тргу ослобођења у Зајечару у четвртак, 19. августа биће одржано „Хорско вече“, у оквиру кога ће наступити Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ и Камерни хор „Лавиринт“, који ће изводити разноврстан репертоар, од класичне музике до популарних композиција.

    Више
  • 09
    дец
    Светски дан хорског певања обележен у Зајечару

    Светски дан хорског певања обележен је у зајечарском Позоришту бесплатним концертом хорова из Зајечара, Бора, Неготина и Сокобање који су одушевили зајечарску публику .

    Више
  • 14
    дец
    Tимочки хорови увеличали Светски дан хорског певања

    У препуној сали зајечарског Позоришта обележен je Светски дан хорског певања. Наступило је осам хорова из Тимочке крајине, са преко 160 чланова који су одабиром песама и одличном интерпретацијом одушевили зајечарску публику.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.