Вести

Одржана 40. седница Скупштине града Зајечара Фото: Радио Магнум Фото: Радио Магнум

Одржана 40. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је одржана 40. седница Скупштине града на којој је усвојен Предлог Одлуке о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину, са Изменом Кадровског плана за 2020.

Одлуком о трећој измени и допуни, буџет града Зајечара за 2020. годину се увећава за 247 милиона 132 хиљаде динара, тако да укупно планирана средства, из свих извора, износе две милијарде 806 милиона 128 хиљада 600 динара.

Одборници су усвојили и Одлуку о прибављању кп. бр. 11076/2 КО Зајечар у ул. Љубе Нешића у Зајечару у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, као и Одлуку о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Немањине у Зајечару. Сагласност је дата и на Решење о усвајању Почетног ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар – у ликвидацији, као и на Одлуку о постављању споменика Генералу Гамбети и Генералу Цоловићу.

Извештај о раду, као и финансијски извештај за 2019. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, као и Извештај о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ Зајечар за септембар 2019 – август 2020. године и Годишњи План рада ове установе за радну 2020/2021. годину, такође су добили зелено светло.

Одборници су усвојили и Решење о образовању Савета за безбедност града Зајечара и Решење о образовању Локалног савета родитеља. Разрешили су и именовали поједине чланове школских одбора Гимназије, Економске школе и ОШ “Хајдук Вељко”, разрешили и именовали председника и чланове Наџорног одбора ЈКСП “Зајечар”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.