Вести

Почела реконструкција Београдске улице у Зајечару: Градоначелник обишао радове

Почела реконструкција Београдске улице у Зајечару: Градоначелник обишао радове

Данас је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима обишао радове на реконструкцији Београдске улице, која води од Котлујевачког до Копаоничког моста.

Ради се првих 400 метара ове улице од Копаоничког моста до Пиваре, а извођач је Штрабаг.

Радови, чији је рок завршетка 45 радних дана, обухватају ископ преко 5.300 м3 земље и у истој тој количини, у просечној дубини од 65 цм, полагање каменог агрегата (ризле) у тампону коловоза.

У дужини од 400 метара обновиће се коловозна трака у ширини од 8 мет. као и тротоари у истој дужини и ширине 2 мет., са новим ивичњацима (800 м) и обезбедити 70 нових паркинг места.

Коловоз ће бити пресвучен асфалтом у два слоја и то BNS 22 дебљине 6 цм и AB11 дебљине 4 цм у површини од преко 3.700 м2.

Тротоари, у површини од преко 2.100 м2, се облажу бехатон плочама дебљине 6 цм.

Дуж читаве улице урадиће се нова атмосферска канализација ,са двослојним коругованим цевима промера Ф 500, и уградити (на улазу у Црни Тимок - на почетку “Попове плаже”) сепаратор уља и масти капацитета 150 литара у секунди.

ЈКП “Водовод” ће дуж читаве трасе, у току радова, извршити замену, досадашњих, азбестних цеви нивим полиетиленским цевима а урадиће се и нова јавна расвета.

-Kомпанија “HEINEKEN Srbija” je обезбедила, уговором о донацији са градом Зајечаром, највећи део новца од читаве инвестиције вредне преко 33.000.000- динара и да им се, у име грађана Зајечара, на томе, као градоначелник, захваљујем, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Остатак улице, која у наставку носи назив Железничка, све до “Котлујевачког моста”, радиће се од маја до јула наредне године и у току је пројектовање, решавање имовинских односа и обезбеђивање финансијских средстава.

Након завршетка читавог пројекта биће забрањен теретни саобраћај у Железничкој улици и сав саобраћај камиона, за потребе “Зајечарске пиваре”, преусмерен на Београдску улицу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.