Вести

"Да кликнемо заједно":Унапређење електронских услуга и за Зајечарце

У оквиру кампање „Да кликнемо заједно”, која има за циљ да грађанима приближи све предности и употребе електронских услуга и отворених података на локалном нивоу, данас је на градском тргу у Зајечару, организована промоција програма и разговор са грађанима. Током промоције, свим заинтересованим грађаним представљено је како могу приступити порталу еУправа, обавити регистрацију и покренути неку од еУслуга.

Уместо чекања у редовима и додатних трошкова, становници Зајечара ће поред већ постојећих еУслуга, ускоро моћи да користе још девет нових услуга електронским путем у надлежности локалне самоуправе, попут подношења захтева за накнаду зараде за време породиљског одсуства, накнаду за вантелесну оплодњу, или издавање информације о локацији.

-Град Зајечар је једна од 35 локалних самоуправа коју је влада Швајцарске подржала кроз програм SWISS PRO у унапређењу електронске управе. Активности су спровођене у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу и развијено је нових девет еУслуга. Циљ нам је да грађани Зајечара без чекања у редовима, без додатних трошкова, брзо и лако добију одређене услуге из надежности локалне самоуправе, а зарад ефикаснијег рада локалне самоуправе, истакла је Маида Јусуфовић, програмска службеница за добро управљање и родну равноправност SWISS PRО.

Према речима заменика градоначелника града Зајечара Владе Виденовића, очекивања су да ће уз помоћ нових електронских услуга, грађани на много лакши и транспарентнији начин доћи до информација и појединих докумената.

-До сада смо многобројне пројекте реализовали, а очекујемо да ћемо у наредном периоду имати још пројеката везане за сличне активности као што је ова. У почетку ће током реализације овог пројекта бити сигурно малих компликација, док се „уходамо“, али ће након тога и грађанима бити лакше да дођу до неких потребних информација и докумената, рекао је Виденовић.

Кампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.