Вести

Уручењем награда и извођењем представе „Лепотица и звер“ зајечарског позоришта у част награђених, спуштена завеса на 11. Позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“

Уручењем награда и извођењем представе „Лепотица и звер“ зајечарског позоришта у част награђених, спуштена завеса на 11. Позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“

Жири 11. Позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР“ у саставу Ана Танасковић, председник, Милош Танасковић, члан и Викторија Арсић, члан, донео је одлуку да награду за најбољу представу Фестивала додели представи „Палчица“ Позоришта лутака Ниш, коју је по тексту Милене Деполо режирала Драгана Милошевски Попова. У образложењу жирија се каже:

„Представа „Палчица“ подсетила нас је на важне животне вредности и на мноштво препрека, које, уз људске врелине, није лако, али је могуће превазићи. Маштовитим, али не помпезним средствима, богатој занимљивим редитељским решењима представа „Палчица“ убедила нас је да можемо дотаћи срца најважније позоришне публике. Зато је проглашавамо најбољом представом овог фестивала.“

За најбољег глумца 11. позоришног фестивала за децу „ЗајеЧар“ жири је прогласио Срђана Миљковића, за тумачење више ликова у представи „Палчица“ Позоришта лутака Ниш.

„У широкој лепези својих ликова у представи „Палчица“ Срђан Миљковић показао је своја запажена глумачка умећа. Пре свега као Гундељ у својој жовијалној игри, а потом и као Син Жабац, Приповедач, Риба, Паук и Вилењак убедио нас је у разноликост тумачења својих ликова“ наводи се у образложењу жирија.

Обе награде примила је директорка Позоришта лутака Ниш Милица Радуловић која је у изјави за медије истакла:

„Моји утисци су одлични, с обзиром да смо добили награду за најбољу представу на фестивалу и награду за најбољег глумца фестивала. Сматрам да су представе за децу од капиталне важности за развој деце и адолесцената и у то треба улагати и новац и енергију.“

„Награда за најбољу глумицу овог фестивала додељује се за разиграног Пинокија Петри Димитријевић, која је у не лаком задатку показала максималну вештину и доследност захтевног сценског извођења“, стоји у одлуци жирија 11. позоришног фестивала за децу „ЗајеЧар“.

„Свака награда носи са собом узбуђење онога ко је прима зато што је оно што је месецима радио припремајући улогу у представи неко приметио, а најважније је да деца то виде. Реакција деце, њихова подршка и аплауз нас радују и због тога желимо да будемо још бољи. Зајечарска публика је пажљиво слушала и разумела представу и реаговала баш тамо где треба. Добро је што се у Зајечару позоришна публика ствара од малих ногу, јер овде деца умеју да се понашају и да паметно гледају представу“, истакла је Петра Димитријевић у изјави за медије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.