Вести

Зајечарско позориште:  Обележавање 75 година постојања

Зајечарско позориште: Обележавање 75 година постојања

Програм обележавања 2. фебруара – Дана позоришта, када се навршава 75 година од прве премијере професионалног зајечарског театра, започео је вечерас фантастичним концертом Гудачког електричног квартета “Динамика мјузик”. Виртоузи на електричним виолинама предвођени идејним творцем и вођом квартета Катарином Ранић Чавић вечерас су започели 10. јубиларну концертну сезону извођењем новог концертног пројекта ВИВА ЛА ВИДА" .

Извели су дела класичне музике, али и композиције из познатих филмова, одабране народне песме и рок композиције у оригиналној обради Ђ Грапелија. Наиме, Динамику чине академски музичари школовани на Академијама у земљи и иностранству. који сједињује музику кроз време од Вивалдија до Мајкла Џексона. Како истичу, они су први у Србији почели да изводе ремикс најпознатијих композиција класичне музике с циљем популаризације квалитетне музике међу младима. Зајечарска публика је била одушевљена необичном комбинацијом електричних виолина са ди-џејом и бурним аплаузом наградила извођаче после сваке композције.

Програм посвећен јубилеју позоришта настављен је приказивањем документарног филма о Зорану Радмиловићу “Глумчина”.

Филм је рађен у продукцији „Сити групе“ из Ниша, а копродуцент је Народно позориште Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“. Сарадник на сценарију је Милан Цаци Михаиловић, а редитељ филма је Владимир Ристић.

Филм “Глумчина” о великом српском глумцу Зорану Радмиловићу који је својим јединственим даром обележио другу половину 20. века и оставио неизбрисив траг у историји српског театра и кинематографије, наишао је на одличан пријем код публике коју је разнежио и одушевио.

У филму учествују: Милан Цаци Михаиловић, Селена Вицковић, Душан Ковачевић, Мира Бањац, Владимир Ђуричић, Братислав Ђорђевић, Сека Саблић, Милош Вешовић, Здравко Шотра, Горан Марковић, Светлана Бојковић, Аљоша Вучковић, Горан Султановић, Новица Никић, Милица Краљ и Љуба Милуновић.

Обележавање Дана позоришта наставиће се у среду 2. фебруара у 20.00х извођењем премијере представе “Дон Жуан се враћа из рата” Едена фон Хорвата у адаптацији И режији Ирфана Менсура. Премијери ће предходити отварање изложбе слика, графике и цртежа академског сликара из Београда, Луке Дедића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.