Вести

ПОЧЕЛА САДЊА ДРВОРЕДА У УЛИЦИ ИВАНА МИЛУТИНОВИЋА: 89 садница горског јавора за лепши изглед улице

ПОЧЕЛА САДЊА ДРВОРЕДА У УЛИЦИ ИВАНА МИЛУТИНОВИЋА: 89 садница горског јавора за лепши изглед улице

Након завршене комплетне реконструкције улице Ивана Милутиновића, Јавно комунално предужеће „Тимок одржавање“ почело је садњу горског јавора, па ће та зајечарска улица ускоро добити још лепши изглед.

Јасмина Басалић, шеф Службе „Зеленила“ ЈКП „Тимок одржавање“ истиче да су формиране нове зелене површине у тој улици, која ће добити 89 садница горског јавора.

„Нове зелене површине су формиране у виду уских трака ограничених ивичњацима између пешачког дела тротоара и коловоза, ширине од једног метра до 1.35. Садња дрворедних садница је извршена у уграђеним бетонским прстеновима, који ће усмеравати раст кореновог система. Такође, уграђена су и перфорирана црева ради квалитетнијег заливања“, рекла је Басалић.

Горски јавор (Ацер Псеудоплатанус) је листопадно стабло из породице сапиндовки. Оно што је, према речима надлежних, важно за становнике улице Ивана Милутиновића је да јавор није алергогена врста.

„Саднице које садимо су школоване са бусеном, старости 10 година, висине око 3 метра и прсног пречника 5-6 центиметара. Оно што је важно је да јавор није алергогена врста и да је отпоран на услове у градској средини“, објаснила је Басалић.

Након реконструкције улице Павла Илића, из Јавног комуналног предузећа „Тимок одржавање“ најављују да ће са садњом дрвореда почети и у тој зајечарској улици.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 04
    јан
    „Улица Божићне радости“ и ове године 7. јануара у Зајечару

    Поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, којим се прославља рођење Исуса Христа, у Зајечару ће 7. јануара бити организована „Улица Божићне радости“, у улици Тимочке буне, од улице Николе Пашића до Светозара Марковића.

    Више
  • 10
    дец
    У оквиру акције „Посади свој хлад“ Зајечару 100 садница јасена -Пријаве заинтересованих грађана у току

    Акција „Посади свој хлад“ поново се реализује у граду на Тимоку. У оквиру акције пристигло је 100 садница белог јасена, а заинтересовани грађани бесплатне саднице могу да преузму сутра 10. децембра, у Спортској хали на Краљевици.

    Више
  • 01
    мар
    Садња лишћара и четинара у Зајечару

    Орезивање је почело новембра месеца прошле године, а настављено у овој години. Како наводе у овом предузећу, највећи проблем праве наџемне инсталиције, које прате линију зеленила, па је неопходно редовно орезивање како не би дошло до оштећења каблова.

    Више
  • 15
    нов
    Акција "Еко патроле"

    Неформална омладинска група „Еко патрола“ данас је започела садњу 10 младица јавора и монтажу 10 висећих канти за смеће у зајечарском насељу Подлив, код чесме у „Војничкој улици“. Пројекат у оквиру програма "Млади су закон" финансира Министарство омладине и спорта".

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.